avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decesul rudelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decesul rudelor

Matusa si unchiul aveau un apartament. Nu au avut copii.
Matusa mea a decedat acum o luna. Nu s-a facut partaj.
Sotul supravietuitor a decedat acum cateva zile.
Cum se va proceda in continuare pentru dreptul de mostenire de catre urmasi?
Cel mai recent răspuns: MargaBarbu , utilizator 13:48, 12 Septembrie 2013
Mergeti la notar si cereti dezbaterea succesiunii. Mostenitorii legali sunt ai decedatilor sunt : fratii ( nepotii, daca fratii au decedat), parintii daca sunt in viata, mostenitorii testamentari - daca au lasat testament pentru anumite bunuri ale lor .
Va multumesc pentru raspuns!

Voiam sa stiu in ce proportie, mama noastra, care e doar pe jumatate sora cu decedata( sora dupa mama), ar avea vreun avantaj in fata celor trei nepoti de frate bun( de mama si tata) ai matusii.
E necesar sa fie adusi martori, etc?

Cu stima,
Marga Barbu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)