Suspendarea c.i.m. ca urmare a unui concediu medical nu se opereaza in REVISAL.
Art. 3 din HG nr.500/2011:
......
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
......
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
......
Imi cer scuze ..... este vorba despre o adeverinta medicala - adeverinta in baza careia salariatul a fost invoit medical ( fara plata 3 zile ). Si cum orice zi fara plata se opereaza in revisal - nu stiu la ce art. sa il incadrez . N am inteles de ce nu i s a dat concediu medical - dar asta este situatia !
Am intrebat la ITM daca se suspenda CIM atunci cand angajatul are 3 zile de concediu fara salariu si mi s a raspuns ca orice zi neplatita se suspenda, tocmai pt. ca este neplatita. Si cum carnetele de munca nu mai exista, atunci cand se solicita un extras din revisal, perioadele fara plata trebuie sa fie evidentiate. Acesta este raspunsul primit , de aceea am tras concluzia respectiva... Dar in revisal nu gasesc la art - . in baza caruia s a facut suspendarea - art. 50 / a ( de drept ) si nu stiu in care alt art. s ar incadra !
Din pacate , eu am o opinie contrara. Nu exista niciun text delege care sa prevada ca extrasul de REVISAL face dovada vechimii in munca sau inlocuieste carnetul de munca.
Codul Muncii reglementeaza incheierea, executarea, modificarea , suspendarea şi incetarea contractelor individuale de munca.
HGnr.500/2011 reglementeaza registrul general de evidenta a salariatilor, dar nu prevede care este forta probanta a extrasului din REVISAL.
Concediu medical
tina25
am o persoana in concediu medical, este muncitor intretinere la o gradinita, post unic.pe perioada concediului medical i se suspenda contractul. Prin urmare ... (vezi toată discuția)