avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Cu ce articol se suspenda CIM in Revisal pe perioada Concediului medical ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 11 Septembrie 2013
Suspendarea c.i.m. ca urmare a unui concediu medical nu se opereaza in REVISAL.

Art. 3 din HG nr.500/2011:
......
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
......
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
......
Imi cer scuze ..... este vorba despre o adeverinta medicala - adeverinta in baza careia salariatul a fost invoit medical ( fara plata 3 zile ). Si cum orice zi fara plata se opereaza in revisal - nu stiu la ce art. sa il incadrez . N am inteles de ce nu i s a dat concediu medical - dar asta este situatia !
In baza acelei adeverinte medicale nu se poate opera suspendarea c.i.m.

De unde ati dedus ca orice zi fara plata se inregistreaza in REVISAL? Codul Muncii nu prevede obligativitatea de a suspenda c.i.m. in cazul unui CFP.
Am intrebat la ITM daca se suspenda CIM atunci cand angajatul are 3 zile de concediu fara salariu si mi s a raspuns ca orice zi neplatita se suspenda, tocmai pt. ca este neplatita. Si cum carnetele de munca nu mai exista, atunci cand se solicita un extras din revisal, perioadele fara plata trebuie sa fie evidentiate. Acesta este raspunsul primit , de aceea am tras concluzia respectiva... Dar in revisal nu gasesc la art - . in baza caruia s a facut suspendarea - art. 50 / a ( de drept ) si nu stiu in care alt art. s ar incadra !
Din pacate , eu am o opinie contrara. Nu exista niciun text delege care sa prevada ca extrasul de REVISAL face dovada vechimii in munca sau inlocuieste carnetul de munca.

Codul Muncii reglementeaza incheierea, executarea, modificarea , suspendarea şi incetarea contractelor individuale de munca.
HGnr.500/2011 reglementeaza registrul general de evidenta a salariatilor, dar nu prevede care este forta probanta a extrasului din REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate(cel de 126 zile) in revisal ContSters114672 ContSters114672 Se opereaza sau nu in Revisal suspendarea CIM a concediul de maternitate de 126 zile, prenatal in cazul de fata? Daca se opereaza cum voi plati acest concediu ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in revisal romservinvest romservinvest Bună dimineata, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tina25 tina25 am o persoana in concediu medical, este muncitor intretinere la o gradinita, post unic.pe perioada concediului medical i se suspenda contractul. Prin urmare ... (vezi toată discuția)