avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternal

buna ziua .am lucrat continuu in ultimile 24 de luni dar in martie 2013 am schimbat firma angajatoare si am plecat in strainatate si acum stau pe dreapta . pot sa mai beneficiez de concediu de crestere a copilului ? daca da cat si ce trebuie sa fac sau daca intru iar la lucru se mai poate copilul se naste peste 3 luni
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:13, 9 Septembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergtoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, eleva sau studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca ati fost intr-o tara din UE si ati lucrat legal este eligibila si acea perioada.

3. - Daca veti naste in decembrie atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt ianuarie - decembrie 2013.
- Spuneti ce statut ati avut in fiecare din cele 12 luni sa vedem daca veti putea sau nu sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
daca nu puteti dovedi ca 12 luni inainte de nastere ati relizat venituri impozabile de natura salariala nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calin1992 calin1992 Buna seara! Sora mea poate beneficia de indemnizatie crestere copil timp de doi ani daca a muncit in perioada 01 septembie - 01 decembrie si pe data de 18 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicogala nicogala Buna ziua, Am fost angajata pe o perioada de 2 ani, pana la 1 octombrie 2012, de cand urmez cursurile unei facultati de stat, la zi. Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)