avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimbare garantie credit consum (mutare pe alt imobil)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimbare garantie credit consum (mutare pe alt imobil)

Buna ziua,

Va prezint mai jos datele problemei cu care ma confrunt:
- in urma cu 5 ani am contractat un credit de consum in CHF pe care l-am garantat cu un imobil.

- in urma cu 1 an am deshis un proces legat de acel comision de risc, proces pe care l-am castigat cu putin timp in urma (se afla in faza de recurs)

- intrucat doresc sa vand respectivul imobil am facut o cerere catre banca de mutare a acestei garantii pe un alt imobil

- la indrumarea bancii am efectuat evaluarea imobilului cu un evaluator recomandat de acestia si am depus toate actele aferente (evaluare, adeverinte de venit ...)

Desi cred ca nu este nici o problema din punct de vedere al valorii garantiei, banca mi-a refuzat aceasta cerere motivand-o, dupa parerea mea, foarte evaziv, cu fraze de genul:
la data incheierii conventiei ati luat la cunostinta toate clauzele si ati declarat ca sunteti de acord

cunoasteti si acceptati drepturile si obligatiunile ce va revin

decizia de aprobare/respingere a solicitarilor nu este o decizie individuala, a unui singur reprezentant al bancii, ci este o decizie a unui comitet

banca nu are obligatia sa aprobe toate aceste solicitari


dupa evaluarea de catre banca a incadrarii in conditiile standar si pe baza documentelor prezentate, a rezultat faptul ca solicitarea dumneavoastra nu poate fi aprobata


Neoficial, sunt sigur de faptul ca acest refuz se datoreaza acelui proces pe care l-am castigat cu atat mai mult cu cat motivul refuzului nu este clar specificat in justificarea pe care am primit-o.

Ca un amanunt: in formatul tipizat al cererii pe care am depus-o, exista o rubrica speciala unde a trebuit sa declar daca sunt in vre-un litigiu de orice natura cu persoane fizice sau juridice (rubrica unde am completat despre procesul amintit). In aceasta situatie, suspiciunea mea este ca nici macar nu a mai fost analizat dosarul, dosar care a presupus niste cheltuieli cu evaluarea si intocmirea.

Intrebarea mea este:
- este lagal acest refuz?
- exista in legile referitoare la protectia consumatorului vre-un articol care sa reglementeze genul acesta de situatii?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
mmm_ggg, utilizator

Alte discuții în legătură

Incepere actiune in instanta impotriva bancii - credit chf viorelh viorelh Ce sanse sunt pentru a avea castig in instanta impotriva bancii de la care ai luat un credit ? In noile conditii legislative,cand au loc tot felul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans apartament Luciana222 Luciana222 Buna ziua, Am semnat un antecontract la un notar pt achizitie apartament in octombrie 2017. Avansul dat proprietarului a fost de 2000 eur, urmand ca restul ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision de risc cotycosty cotycosty In anul 2007 am achizitionat un imprumut bancar in CHF, imprumutul bancar fiind de nevoi personale garantat ipotecar pe o perioada de 25 ani. In acest contract ... (vezi toată discuția)