avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Concurs EPSO - Administratori Drept
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Concurs EPSO - Administratori Drept

S-a mai inscris cineva la acest concurs, cod EPSO/AD/148/09-RO

Eu m-am inscris si urmeaza sa sustin primele teste (EU Knowledge si Verbal-Numerical) pe 27 aprilie a.c orele 16.

Daca mai sunt candidati, poate ar fi util sa ne impartasim si aici ideile, experientele, materialele. desi teoretic concuram unii impotriva altora.
Cel mai recent răspuns: specgogu , utilizator 22:14, 26 Aprilie 2010
Buna, m-am inscris si eu la acest concurs.
Il voi sustine pe 21 aprilie, tot la orele 16.

si, din ce te pregatesti? merg verbalele si numericele? vrei sa tinem legatura pe e-mail?
Buna,

Eu am participat in 2006 la o asemenea competitie, tot pentru administratori pe domeniul drept. Am trecut cu bine de testele de verbal @ numerical skills, dar, din pacate, m-am "impotmolit" la urmatoarea etapa, testul scris (mai bine zis, testele scrise).

Mi s-au parut destul de dificile verbalele si numericele, dar mai mult datorita timpului scurt (cam 1-2 minute pt fiecare intrebare, daca imi amintesc bine). Inainte de examen, am participat la un seminar de pregatire special pentru acest tip de competitii, tinut de un tip venit de la Bruxelles, seminar care m-a ajutat foarte mult. A fost organizat de doamna pe nume Crista Filip, care avea si site-ul euroconcurs.ro, dar am verificat acum si vad ca nu este prea actualizat, nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp, ca nu am mai urmarit.

Oricum, puteti sa va verificati cat de cat cu niste teste online gratuite:
1. pe site-ul euroconcurs.ro, dati click pe vulpita rosie din stanga sus si veti fi directionati pe quizzeuro pt teste online (sunt peste 1000 de intrebari); tb creat un cont, dar nu e mare lucru
2. [ link extern ]

Atentie, insa! Testele propriu-zise au fost muuult mai grele decat toate simularile si demo-urile... Cel putin, asa mi s-a parut mie.
Cel mai mult m-a "luminat" seminarul acela, unde pana si trainer-ul ne invata, de ex, pt numerice, cum sa calculam... babeste! :slap: ca sa nu pierdem timpul... Super-bun pont, oricum!

Inca ceva: pt partea de verbal & numerical, cel mai mult conteaza exersarea de intrebari de acest gen. E important sa stii "cu ce se mananca", sa nu te panichezi ca nu-ti ajunge timpul cand le ai in fata. Se poate intampla asta pt ca cele verbale sunt cu text foarte lung, iar numericele contin tot felul de grafice, mai mult inutile, tocmai ca sa te incurce! Asa a fost in cazul meu, cel putin.

Asta e ce-mi amintesc pe scurt... Sper sa va fie de ajutor. Iar daca stiati deja lucrurile astea, cu atat mai bine! ;))

Va doresc MULTA BAFTA!

Monica

scuze, revin pt pct.2, cred ca am gresit ceva

site-ul este: [ link extern ] /

si este o sursa mai buna, specializat pe simularea examenelor organizate de EPSO, contine si materiale de studiu, plus ceva intrebari din competitiile anterioare; are free demo, dar pachetele nu sunt gratuite; totusi, consider ca este destul de bun
Alex si DAva, examenul a trecut de mult... pot sa va intreb cum a fost?
Sunt asa curioasa care sunt impresiile voastre!.. Daca vreti sa le impartasiti, desigur.

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru o amenda si puncte scazute la licenta de conducator auto Lucius213 Lucius213 Buna ziua, am fost oprit de politie in Anglia si nu aveam datele la mine permis , asigurare a masinii certificat de verificare etc .. masina fiind imobilizata, ... (vezi toată discuția)