avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere din cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere din cartea funciara

**buna seara! ar putea noii mei vecini sa ma scoata din cf fara semnatura mea si a sotiei .este vorba de un duplex si ei au cumparat doar ap. nr 2 la nr1 figurez eu cu sotia!am primitceva amenintari precum ca ne scoate din casa iar drumul de acces este al meu fara drept de servitute in cf circula asa la mica intelegere .Va rog sa ma lamuriti cum ar fi posibil?
Cel mai recent răspuns: mihaikkkkk , utilizator 20:29, 10 Septembrie 2013
In registrul general de cadastru si publicitate imobiliara sunt notate documentele care atesta calitatea de proprietar asupra imobilelor
Daca dvs si sotia dvs detineti calitatea de proprietar asupra spatiului,vecinul poate sa afirme ca va scoate din casa,dar legal acest lucru poate fi posibil numai in cazul existentei unei hotarari judecatoresti definitive
cineva mi-a spus ca un notar marsav ar putea sa le rezolve dorinta ....ar fi posibil daca pe cf la rubrica proprietari 12 din teren si ap1 figurez eu cu sotia?????
Ca sa va scoata din CF asa cum spuneti dvs , trebuie un act autentic translativ de proprietate pe care dvs in calitate de proprietari sa va dati consimtamantul si sa l semnati. cF este un registru de publicitate imobiliara in care se inscriu proprietatile, proprietarii, sarcinile ce greveaza proprietatile, in baza unor acte autentice notariale, hotarari judecatoresti.
D-voastră sunteţi înscris în cartea funciară ca proprietar al ap. 1, potrivit actelor d-voastră de proprietate.
Radierea din cartea funciară(scoaterea din cartea funciară, aşa cum aţi denumit-o d-voastră operaţiunea )nu este admisă decât la solicitarea titularului dreptului înscris(drept de proprietate, ipotecă, sultă, drept de servitute, drept de superficie, etc) prin declaraţie autentică a titularului sau prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, în urma unui litigiu, în care d-voastră să fi fost parte.(art. 908 NCC ALIN.2 NCC)
ªi notarul trebuie să se conformeze acestor dispoziţii(L.7-1996, art.908 NCC).
va multumesc.dar trebuie sa mai adaug ca imob. nr,2 a fost al fratelui meu si neavand banii pt despagubirea fostei la pierdut la o licitatie publica .Noii proprietari au cumparat imob,din poze fara sa vina la fata locului si fara sa se intereseze ce e cu calea de acces !!! este vorba despre acel drum care este proprietatea mea neexistand o servitute de trecere in cf. Afland ulterior cumpararii noii proprietari au lansat amenintari de genul..... ca o sa ramanem si fara casa dar mai sa nu aiba ei acces....Mentionez ca sotia noului meu vecin este avocat.si va intreb inca o data cum ar fi asta posibil daca eu nu vand nu semnez nu solicit nici unui birou notarial acest lucru .MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare litigiu in cartea funciara avas avas Buna ziua. Am cerut in instanta un drept de servitute de trecere pe proprietatea vecinului pana la drumul public.De la mine la drumul public trec pe doua ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Koss_tea Koss_tea Buna ziua. Am o intrebare legată de dreptul de servitute. Am o parcela intravilan intr-un sat din judetul Timis si nu am acces la ea. Am înțeles ca as avea ... (vezi toată discuția)
Inscriere drept servitute in cf sau cumparare cota parte trsqd trsqd Detin un teren + casa de aproximativ 20 ani. Conform legislatiei in vigoare este un fond dominant, accesul la proprietate facandu-se pe un drum de acces care ... (vezi toată discuția)