avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Potrivit NCC acceptarea mostenirii se va considera intotdeauna ca fiind facuta sub beneficiu de inventar ?
Un mostenitor al unui debitor, daca a acceptat mostenirea, nu va mai fi tinut sa raspunda cu propriul patrimoniu pentru datoriile defunctului ci numai in limita activului mostenit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreidarius , utilizator 11:44, 10 Septembrie 2013
Da. Acceptarea mostenirii pe NCC, adica pentru succesiunile deschise dupa 1 octombrie 2011, se face numai sub beneficiu de inventar. Succesiunile se deschid prin moarte. Pt pasivul succesiunii, mostenitorul nu raspunde Decat in limita activului mostenirii.
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)