Buna ziua!
Nu realizez venituri, dar imi platesc CASS la inceput de an pe tot parcursul la nivelul salariului minim. Am si un depozit bancar, care genereaza dobanzi. Trebuie sa mai platesc CASS, sau acest lucru ( faptul ca imi platesc din mana ) este asimilat salariilor ? Pana acum cei de la Casa de snatate nu m-au informat nimic, cei-drept merg la ei doar la inceputul anului cand platesc.
Va multumesc !
Imi cer scuze pentru ca intrebarea nu a fost prea clar formulata, este vorba de a plati sau nu CASS aferent doabanzilor generate de depozitul bancar, in baza art 257 din legea snatatii
....... f) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit, numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d), alin. (21) şi (22) şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor, precum şi orice alte venituri realizate din desfăşurarea unei activităţi dependente;