avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc - interdictie de vanzare
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc - interdictie de vanzare

in anul 2008 am luat pe numele fratelui meu unapartament prin credit ipotecar, eu era in proces de divort si nu vroiam ca acest bun sa fie obiectul partajului. tot in acea perioada fratele meu a luat de la o alta banca un credit de nevoi personale fara garantii si giranti. el nu a achitat acest credit de nevoi personale si acum executorul judecatoresc , cu toate sa a semnat un angajament de plata cu acesta, a depus interdictie de instrainare pt imobil. mentionez ca in anul 2009 am incheiat cu fratele meu, la notar, un precontract de vanzare cumparare in care se mentioneaza ca eu platesc creditul ipotecar si ca dupa plata acestuia pot finaliza cumpararea.Exista posibilitatea sa pierd acest apartament? Executorul, chiar daca a fost semnat acel angajament, continua procedura de scoatere la licitatie a acestiu apartament? ce as putea face in continuare?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:10, 10 Septembrie 2013
Degeaba a-ți încheiat acel precontract de vânzare-cumpărare, întrucât acel apartament figurează pe numele fratelui dvs. și până când acesta nu își achită datoriile acel apartament va fi ipotecat și puteți să-l pierdeți. Banca niciodată nu o să vă dea crezare că acel apartament este de fapt al dvs. A-ți văzut dvs. vreo bancă să lase din mână ceva pe degeaba?. Mai ales acum când sunt din ce în ce mai mulți rău platnici.
Cel mai bine ar fi să-l convingeți pe fratele dvs. să-și plătească datoriile altfel sigur ve-ți pierde acel apartament
A vrut sa se asigure ca pe parcursul intelegerii, fratele nu-l vinde. poate fi doar o masaura de precautie. Daca il scoate la vanzare, fratele poate contesta executarea.
Cu actul ce il aveti puteti dovedi simulatia in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare executare silita pniko2005 pniko2005 BUNA ZIUA! DORESC SA VA INTREB DACA POT TRECE PE NUMELE SOTULUI UN APARTAMENT, CUMPARAT DE MINE INAINTE DE CASATORIE ,CU UN CREDIT IPOTECAR? DORESC SA FAC ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)