avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evitare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Evitare executare silita

BUNA ZIUA! DORESC SA VA INTREB DACA POT TRECE PE NUMELE SOTULUI UN APARTAMENT, CUMPARAT DE MINE INAINTE DE CASATORIE ,CU UN CREDIT IPOTECAR?
DORESC SA FAC ASTA PENTRU A NU IMI FI SCOS LA VANZARE APARTAMENTUL DIN CAUZA FAPTULUI CA URMEAZA SA FIU EXECUTATA SILIT DE O BANCA , ALTA DECAT CEA DE LA CARE AM LUAT CREDITUL IPOTECAR, DE LA CARE AM LUAT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE..
NU STIU CUM SA FA SA NU PIERD APARTAMENTUL.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:29, 24 Septembrie 2013
In timpul regimului comunitatii, bunurile comune pot fi impartite, in tot sau in parte, prin buna invoiala sau pe cale judecatoreasca.

Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
SA INTELEG CA POT TRECE APARTAMENTUL PE NUMELE SOTULUI, CA SA NU MI=L MAI POATA SCOATE LA VANZARE EXECUTORUL, PENTRU NEPLATA CREDITULUI DE NEVOI PERSONALE?
E bun propriu, doamna avocat.
Nu puteti, doamna si chiar daca ati putea, o faceti degeaba.
Nu puteti din pricina ipotecii, nu ar accepta banca la care ati garantat cu casa.
Apoi, nu aveti cum sa vindeti fara sa adoptati un alt regim matrimonial, ati putea dona, dar donatia ar putea fi revocata.
Nici n-ar fi indicat sa faceti asta, sa ramaneti si datoare si sa va improprietariti sotul.
Gasiti solutii pt plata datoriei.

Nu mai scrieti cu majuscule ca e greu de citit, multumim.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Aveti grija sa nu va pierdeti si sotul si apartamentul. Odata devenit proprietar, nu se stie cum va reactiona. Mai bine ganditi-ve la o solutie sa va platiti datoria. Altfel, poate regretati gestul. In alta ordine de idei, vanzarea intre soti este interzisa, din cate stiu eu. puteti sa ii donati, dar donatia poate fi desfiintata, ca fiind facuta in frauda creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe contractul casei dupa achitarea sultei-este posibil?? ContSters229309 ContSters229309 Buna seara, Va rog daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea situatie: -am avut un proces de partaj, am platit sulta , am actul notarial prin care ... (vezi toată discuția)
Separarea bunurilor in timpul casatoriei olgutzy olgutzy Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc - interdictie de vanzare madeira madeira in anul 2008 am luat pe numele fratelui meu unapartament prin credit ipotecar, eu era in proces de divort si nu vroiam ca acest bun sa fie obiectul ... (vezi toată discuția)