Buna ziua.Am obtinut in instanta (curtea de apel),acordarea unor drepturi banesti (salariale) de la o firma.Care sint pasii urmatori pentru ca firma sa respecte sentinta si sa o puna in aplicare?Multumesc.
Dacă sentința a rămas definitivă atunci apelați la un executor judecătoresc și problema este rezolvată cu excepția cazului în care firma în cauză este în faliment, deoarece atunci sunt slabe șanse.
1.Eu ma gandeam sa le fac o notificare scrisa (aventual sa apelez la bunul simt :)(,sau eventual sa mentionez in nofificare posibilitatea de a cere insolventa firmei daca nu platesc,asta daca e posibil sa fac acest lucru).
2.Daca apelez la un executor cine le va achita onorariul ;eu sau impricinatii?
Are importanta , intrucat in sectorul bugetar recuperarea se face in procente anuale , de aceea ma intrebat.
Insolventa nu aveti cum sa o solicitati , decat daca creanta este mai mare de 6 salarii medii brute pe economie/pe salariat.
Cheltuieli de executare silită sunt avansate de către partea care solicită îndeplinirea actului sau activităţii care interesează executarea silită.
Onorariile executorilor judecătoreşti, ca şi toate celelalte cheltuieli de executare silită, sunt în sarcina debitorului şi urmează a fi recuperate integral de la acesta.