avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicare sentinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicare sentinta

Buna ziua.Am obtinut in instanta (curtea de apel),acordarea unor drepturi banesti (salariale) de la o firma.Care sint pasii urmatori pentru ca firma sa respecte sentinta si sa o puna in aplicare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 11 Septembrie 2013
Dacă sentința a rămas definitivă atunci apelați la un executor judecătoresc și problema este rezolvată cu excepția cazului în care firma în cauză este în faliment, deoarece atunci sunt slabe șanse.
Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
1.Eu ma gandeam sa le fac o notificare scrisa (aventual sa apelez la bunul simt :)(,sau eventual sa mentionez in nofificare posibilitatea de a cere insolventa firmei daca nu platesc,asta daca e posibil sa fac acest lucru).
2.Daca apelez la un executor cine le va achita onorariul ;eu sau impricinatii?
Firma e privata (dar nu stiu cata importanta are asta)
Are importanta , intrucat in sectorul bugetar recuperarea se face in procente anuale , de aceea ma intrebat.

Insolventa nu aveti cum sa o solicitati , decat daca creanta este mai mare de 6 salarii medii brute pe economie/pe salariat.

Cheltuieli de executare silită sunt avansate de către partea care solicită îndeplinirea actului sau activităţii care interesează executarea silită.
Onorariile executorilor judecătoreşti, ca şi toate celelalte cheltuieli de executare silită, sunt în sarcina debitorului şi urmează a fi recuperate integral de la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale/insolventa/reorganizare/faliment/recuperare creante! Mb2122 Mb2122 Buna seara! Am castigat prin proces cu firma la care am lucrat drepturile salariale pana la data reincadrarii efective. Pana la judecarea recursului (facut de ... (vezi toată discuția)
Am primit hotararea instantei.ce urmeaza???? IOANA9 IOANA9 Sunt parte a unui proces ca si reclamant, fiindca fostul angajator nu mi-a platit toate salariile.M-am prezentat la ambele termene, paratul insa nu. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Executare silita suprataxata marian popa marian popa Am muncit la un angajator, de la care am fost dat afara, fara un motiv. Instanta de fond mi-a acordat salariile pana la reangajare, angajatorul a contestat, ... (vezi toată discuția)