Am muncit la un angajator, de la care am fost dat afara, fara un motiv. Instanta de fond mi-a acordat salariile pana la reangajare, angajatorul a contestat, iar eu am apelat la un executor pentru banii din sentinta, care a rezolvat problema , cu banii de la tribunal, eu am plecat sa muncesc afara. Dupa doi ani si, am revenit in tara, ocazie cu care m-am intalnit cu angajatorul, care a castigat recursul, m-a dat in judecata pentru intoarcerea executarii silite, a castigat, iar acum trebuie sa ii dau banii inapoi. Problema este ca trebuie sa dau aproape dublu, pentru ca executorul din actele pe care le am si-a fixat onorariul aproape 55% din suma+alte mici cheltuieli.
Angajatorul nu a apelat inca la un executor, mi-a dat copii dupa toate hotararile judecatoresti.
Pentru ca nu mai pot contesta nimic, ce pot face pentru a recupera diferenta de aprope 45 % de la executor??
Angajatorul are titlu deci poate sa ma execute, si eu raman cu paguba.
Exista solutie legala sa recuperez ceva
Va multumesc anticipat
Stimate domn, în calitate de creditor ați avut ( cel puțin teoretic ) posibilitatea să negociați onorariul de executare cu executorul. Nu ați făcut-o, considerând probabil că el va fi oricum plătit de către debitor.
Ei bine, socoteala s-a dovedit a fi greșită, mai mult vi s-a întors pe dindărăt. Nu aveți posibilitatea să reduceți acele cheltuieli de executare din cel puțin două motive
1. nu mai sinteți în termen să formulați o contestație la executare
2. chiar dacă judecătorul ar reduce onorariul de executare, diferența dintre ce scrie sau ce nu scrie în contract și cât diminuiază judecătorul va fi platită de creditor ( fostul creditor) recte de dumneavoastră.
Dacă veți mai fi creditor, negociați la sânge onorariul executorului.
Din pacate eu la executor am dat o suma de 400 de lei si atat eu, nu stiu cat a platit angajatorul, suma aceasta, am si primit-o inapoi.
Executorul la care apelezi pentru executare silita, poate cere oricat, eu am aflat dupa 3 ani aproape, de suma pe care a incasat-o la executare.
Revin onorariul nu se negociaza, este prevazut de lege, vad ca nu stii ca un serviciu , o factura trebuie platita.
Tu faci un singur lucru, depui documentele si banii.
Dupa care executorul trimite banii, in cont....ce negociere? suntem la piata?
Greșiți. Legea , Ordinul 2550/2006, stabilește limitele maxime și minime ale onorariului, în funcție de cuantumul creanței. Ce este în limite, este legal.