avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare penala distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare penala distrugere

buna ziua!sunt cercetat intrun dosar de distrugere,am vorbit cu proprietarul ca sa isi retraga plangerea, el si-am retraso dar acuma am primit de la procuratura k a facut din nou o alta plangere tot pe acelasi caz !este posibil sa faca din nou plangere dupa ce si-anretraso?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:06, 10 Septembrie 2013
Retragerea plangerii penal trebuie sa aiba loc inainte de a se fi pronuntat in cauza o hotarare judecatoreasca definitiva, sa fie facuta prin vointa expresa a persoanei vatamate sau a reprezentantului ei legal, sa fie totala si neconditionata (sa vizeze atat latura penala, cat si latura civila a cauzei).

In cazul infractiunii de distrugere - art. 217 Cod penal - retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala, cu exceptia cazului in care bunul este in intregime sau in parte al statului.

Urmarirea penala a fost incetata, fiind retrasa plangerea penala prealabila.Aceasta nu mai poate fi reiterata.

Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Plangere penala gabi40bv gabi40bv Buna ziua, Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)