buna ziua!sunt cercetat intrun dosar de distrugere,am vorbit cu proprietarul ca sa isi retraga plangerea, el si-am retraso dar acuma am primit de la procuratura k a facut din nou o alta plangere tot pe acelasi caz !este posibil sa faca din nou plangere dupa ce si-anretraso?
Retragerea plangerii penal trebuie sa aiba loc inainte de a se fi pronuntat in cauza o hotarare judecatoreasca definitiva, sa fie facuta prin vointa expresa a persoanei vatamate sau a reprezentantului ei legal, sa fie totala si neconditionata (sa vizeze atat latura penala, cat si latura civila a cauzei).
In cazul infractiunii de distrugere - art. 217 Cod penal - retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala, cu exceptia cazului in care bunul este in intregime sau in parte al statului.
Urmarirea penala a fost incetata, fiind retrasa plangerea penala prealabila.Aceasta nu mai poate fi reiterata.
Plangere penala
gabi40bv
Buna ziua,
Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)