avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La ce ma ajuta declaratiile parintilor mei in legatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La ce ma ajuta declaratiile parintilor mei in legatura cu acordul meu la libera exprimare ?

parintii mei au dat cate o declaratie in legatura cu libera mea exprimare si drepul la o casatorie, le-am depus la sectia de politie din judet si mi s-a dat un act dar care nu este valabil, daca cer sa mi-se faca copi dupa declaratii ce as putea face cu acestea? daca le duc la notariat ma ajuta cu ceva?
Dacă doriți să vă căsătoriți anterior împlinirii vârstei pentru căsătorie, este necesar acordul părinților.Însă nu știu mai precis dacă această declarație o doriți strict pentru căsătorie sau , ce înțelegeți prin drept la liberă exprimare? Prin căsătorie dobândiți capacitate deplină de exercițiu, adică se va considera că aveți discernământ și veți putea fi stăpână pe acțiunile dvs. Nu înțeleg de ați depus declarațiile la poliție, ați putea explica, vă rog?
parintii mei au declarat ca imi dau permisunea sa ma casatoresc, eu nestiind ce trebuie sa fac exact cu ele le-am dus la politie pentru a primii un act prin care sa dovedesc ca ma pot casatorii, insa actul primit nu ma ajuta cu nimic, daca le depun la notar ma ajuta cu ceva?
Acele declarații le depuneți la starea civilă. Trebuie să mai treceți și pe la Direcția pentru protecția copilului, și să aveți și un aviz medical cum că starea de sănătate și dezvoltare vă permite căsătoria.Mai trebuie să aveți măcar 16 ani împliniți.
da am 16 ani impliniti chiar ieri . Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de exerciþiu a minorului misu_mondialu misu_mondialu buna ziua. de la ce varsta minorul are discernamant si nu mai depinde de parinti in luarea unei decizii?? si la ce varsta se poate casatori un minor. va ... (vezi toată discuția)
Dacă am 17 ani și nasc, voi putea sa ma externez din maternitate ... Alxxxx Alxxxx Dacă am 17 ani și nasc, voi putea sa ma externez din maternitate fara semnatura părinților mei? Dacă nu, cum se poate proceda având în vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pot declara la politie ca raspund eu de faptele mele fiind minor? Marian_cnh Marian_cnh Buna,am 16 ani si vrea sa stiu daca exista o cale de a declara la politie ca raspund eu de faptele mele ? Ca sa nu mai raspunda parintii de mine dar in ... (vezi toată discuția)