Buna ziua am o situatie mai complicate.Acum 2 ani bunica mea a facut succesiunea casei si terenului afferent tatalui meu.au semnat frati toata lumea nu au fost introduce clauze de nici un fel.Anul trecut am convenit cu tatal meu ca sa imi cedeze jumatate tot prin succesiune ca urmare a renovarii complete a imobilului.La notar am facut act de donatie pe jumate din proprietate pastrand ca singura clauza uzufructul.
Vreau sa stiu acum daca bunica poate strica succesiunea facuta tatalui meu si prin urmare eu sa raman cu ochii in soare si cu banii de renovare baga ti aiurea
Intentionez sa mai construiec inca o cladire pe teren si nu vreau sa ma trezesc in aer dupa toate cheltuielile facu te astept rsp multumesc anticipat
Daca s-a dezbatut mostenirea si s-a facut in mod legal nu se poate anula certificatul de mostenitor.
Pentru detalii concrete se impune sa consultati un avocat care sa analizeze actele si situatia din teren.
Totul este legal,inclusiv cadastru extrasul de carte funciare intabulare absolut tot in acte acum apar doar eu si tatal meu fiecare cu parti egale,frati tatalui au semnat ca nu au pretentii,totul e facut la notar.Singura teama este ca bunica sa nu ii strice tatalui meu donatia initiala in baza caruia eu am primit jumate de la noul proprietar(tatal meu) ca urmare a renovarii imobilul aflat pe proprietate(conditia de renovare e facuta intre noi,nu este stipulat in acte acest accord)
S-a facut succesiunea dupa bunic nu?Bunica si-a pastrat cota parte ce ii revine si restul bunurilor s-au impartit intre frati nu?Succesiune se face in momentul decesului .Proprietatea care ati impartit-o in 2, era cota parte a tatalui?Avea act de mostenitor pe ea?
Dupa moartea bunicului in baza testamentului jumate a revenit bunicii jumate s a impartit intre fii,unchiul meu a semnal ca renunta la partea lui si bunica a cedat prin donatie partea ei tatalui meu,accesta devenind proprietar absolut in prima faza.Dupa el a cedat tot prin donatie jumatate catre mine.Acum inante de a demara lucrarile la o noua constructie vreau sa fiu sigur ca bunica nu poate strica donatia catre tatal meu si eu sa raman in aer.Mentionez ca actul de donatie dintre tatal meu si bunica a fost facut fara nici o clauza,in timp ce contractual de donatie dintre mine si tatal meu a fost facut doar cu cauza de uzufruct