Buna ziua
Pun in discutie o problema de recuperare a unui apartament.
Pe scurt.
Fiica mea dupa casatorie impreuna cu sotul ei si ajutati de subsemnatul cu sotia si-au cumparat un apartament cu 2 camere.
Dupa cativa ani,(in 2002) eu am cumparat un apartament cu 4 camere pe scara unde locuiesc eu ,de comun accord sa se mute ei in apartament acesta si sa mi-l dea mie pe cel cu 2 camere unde au stat ei.Actele apartamentului cu 4 camere au fost facute pe numele lor dare eu l-am achitat vanzatorului .
Apartamentul cu doua camere l-am primit in fapt de la cei doi soti dar nu am facut actele pe numele meu.Eu l-am inchiriat unei familii cunoscute de la care am primit lunar chirie.
Am platit impozitul eu din anul din care l-am primit in fapt.
La sfarsitul anului 2008 fiica mea s-a divortat.Ginerele baga la partaj si apartamenul cu 2 camere si pe cel cu 4 camere.
Exista posibilitatea ca eu sa-mi recuperez apartamentu pe care eu l-am platit? V-ati confruntat cu un asemenea caz?
Am martori vanzatorii apartamentului cu 4 camere,chiriasii de la apartamentul cu 2 camerei.Am contul de la banca din care am scos banii pentru achitarea apartamentului.Am niste inregistrari audio din care reiese ca nu ginerele a cumparat apartamentul.
Pot avea ca martor pe fiica mea care este de accord sa-mi primesc apartamentul?
Doresc sa fiu aparat in procesul pe care-l deschid de un avocat care a avut un caz asemanator.
Procesul lor de partaj va avea loc in data de 07.04.2009.
Urmeaza sa faceti cerere de interventie in interes propriu si sa dovedi cu acte, martori aceasta imprejurare. Fica dv. nu poate avea calkitatea de martor dar i se poate lua interogatoriu. Sanse sunt.
am avut multe cazuri aproape identice.#-o parintii nu inteleg sa nu mai faca vanzari catre copilul casatorit, deoarece bunul achizitionat in timpul casatoriei, este bun comun desi este platit in excusivitate de parintii fetei...cum este cazul dvs.
daca aveti martori, acte doveditoare....contul din care ati scos banii la data cand ati cumparat imobilul....si alte acte acte doveditoare despre care va va spune avocatul, atunci aveti sanse de 90% sa reusiti.
ii sfatuiesc pe cei care vor citi acest topic, niciodata sa nu cumpere bunuri pe numele sotilor sau pe numele copilului care se afla in derularea unei casatorii...repet acel bun va figura ca bun comun dobandit de soti in timpul casatoriei si va fi supus partajului la un eventual divort.