Buna ziua, am urmatoarea situatie, soti despartiti in fapt in anul 2003, in anul 2004, tatal sotiei (cumparator) prin fiica lui (la cumparator apare numele tatalui iar jos semneaza fiica) semneaza un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata prin care cumpara un teren care nu era masurat si nu avea cadastru deci nu se putea vinde notarial. Ulterior, dupa ramanerea definitiva a divortului sotilor (mai 2012), in octombrie 2012 se incheie contractul de vanzare cumparare la notar pe numele fiicei ca bun propriu intrucat e divortata. Acum, in 2018, fostul sot incitat de actuala sotie, deschide proces de partaj prin care cere ca terenul respectiv sa fie partajat ca bun comun intrucat a fost cumparat in timpul casatoriei. A mers sa mituiasca cu diverse bunuri vanzatorii terenului ca sa vina de martori ca a fost incheiat contractul in 2004 si deci e bun comun (vanzatorii au vazut reaua intentie si in afara de faptul ca-s oameni cu bun simt de la tara, nu au cooperat cu el si i-au spus ca nu l-au vazut niciodata, desi acesta insista sa vina de martori). Ce sanse are fostul sot sa castige ceva in instanta.
Succesiune
ella67
Tatal fiicei mele a decedat. Inainte de deces achizitionase o masina pe care nu a mai apucat sa o inmatriculeze. Dupa deces, cumnatul meu, fratele fostului meu ... (vezi toată discuția)