avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris

Atunci cand mi se aduce la cunostinta un avertisment scris,trebuie sa-l si semnez?Daca refuz s-o fac ,mi-l trimit prin posta cu confirmare de primire?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:43, 3 Aprilie 2009
Buna ziua.Fiind o sanctiune avertismentul scris se aplica printr-o decizie a angajatorului si deci se aduce la cunostiinta pe baza de semnatura.In situatia in care refuzati sa semnati angajatorul va poate face dovada comunicarii sanctiunii si printr/un proces verbal incheiat in prezenta martorilor prezenti la comunicarea sanctiunii.
Luarea la cunostiinta despe sanctiounea aplicata dv. poate avea loc prin cele doua modalitati invocate.Efectul este in privinta datei de la care curge termenul de 30 de zile pentrui o evetuala contestatie
Avertismentul scris trebuie sa aiba un numar de inregistrare?Trebuie sa mi se inmaneze si mie un exemplar?Va multumesc tuturor.
Decizia de sanctionare cu AVERTISMENT se da in scris, cu numar de inregistrare si se comunica salariatului in cauza. In termen de 30 de zile de la comunicare se poate contesta respectiva decizie la Tribunal.
am si eu o problema: ma paste un avertisment scris la munca pentru o chestiune pe care nu am rezolvat-o prin iulie anul trecut. as vrea sa stiu daca e legal sa fiu avertizata pentru o inactiune care s-a petrecut acum 8 luni.
am gasit pe forum urmatoarea formulare din codul muncii: "Art. 268. - (1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei."
din asta inteleg ca nu prea ar fi legal..
as vrea sa va mai intreb care e ordinea actiunilor de sanctionare a angajatului si daca in cazul unui avertisment scris este obligatorie intrunirea unei comisii disciplinare
si daca pot sa ma avertizeze in scris in cazul in care la momentul respectiv nu era o procedura/norma in vigoare care sa reglementeze in mod clar rezolvarea situatiei

multumesc de ajutor!

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care se poate desface un cim pe motiv indisciplinar? M.Dacian M.Dacian In ce conditii si care sunt pasii pe care un angajator ii urmeaza daca vrea sa desfaca contractul de munca pe motiv indisciplinar? Iar angajatul cum se poate ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara petricap petricap lucrez la o multinationala, intr-un post de conducere, si ma confrunt cu urmatoarea problema: in luna iulie mi s-au intocmit actele pentru prima cercetare ... (vezi toată discuția)