avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog ma puteti ajuta - cerere revizuire respinsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog ma puteti ajuta - cerere revizuire respinsa

am facut o cerere de revizuire la un dosar penal,am depus la parchet dupa un timp mia dat termen in instanta am avut 1 termen ne-am prezentat si sa dat alt termen la al 2 termen nu sa judecat nimik judecatoarea spunand ca aceasta cerere trebuia sa hotareasca dansa singura,noi am crezut k asa nea spus avocatul ca o sa studieze dansa cererea si dupa aia o sa ne dea alt termen de judecata,acum am intrat pe net si am vazut ca sa respins cererea de revizuire ca inadmisibila si urmand in 10 zile sa fac recurs,intrebarea mea este dc nu ne-am judecat la al 2 termen nu trb sa faca pledoaria avocatul meu? sau acum recursul ajunge la curtea de apel?
Cel mai recent răspuns: floristan191 , utilizator 19:47, 10 Septembrie 2013
Inainte de a se judeca instanta trebuie sa se pronunte cu privire la admisibilitatea in principiu a cererii si numai daca era considerata admisibila va judecati in sedinta obisnuita de judecata. Trebuie sa faceti recurs doar cu privire la conditiile de admisibilitate si numai daca ele exista. Consultati un avocat de specialitate.
dar am inteles ca treaba asta se face doar pe dosar civil pe penal se duce direct recurs si asta e ultima sansa,numai stiu ce sa mai inteleg 2 avocati mi au spus ca asta o fost cererea de revizuire si este ultima si se duce la curtea de apel la recurs si altcineva imi spune ce mi ati spus dumneavoastra,in cazul in care este asa cum spuneti dumneavoastra se intoarce dosarul din nou de la recurs la judecatorie sa se judece fondu la revizuire?
Daca va este admis recursul si instanta constata ca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate se va intoarce dosarul la instanta de fond si se va rejudeca in masura motivelor invocate de dv.stra daca va respinge recursul s.a terminat cu cererea de revizuire.
va multumesc ma-ti lamurit,dar nu trebuia sa se judece,sa aiba concluzi avocatul meu,sau procurorul

va multumesc ma-ti lamurit,dar nu trebuia sa se judece,sa aiba concluzi avocatul meu,sau procuror,cat dureaza acum sa motiveze aceasta hotarare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soluþie în revizuire bughi69 bughi69 Buna ziua Pentru o revizuire in baza unui document necunoscut de instanta de recurs ce a fost retinut de cealalta parte ce se arata instantei de ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de risc- contestatie in anulare respinsa- se poate formula o revizuire? ContSters255534 ContSters255534 Buna ziua tuturor! Astept cat m-ai multe sfaturi ! Doresc sa stiu daca m-ai exista vreo posibilitate de a scapa de pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)
Cai de atac...ce urmeaza? nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua, Am facut o plingere penala impotriva unei persoane la parchet,iar acesta a dat ca solutie neinceperea urmariri penale, m-am adresat prim ... (vezi toată discuția)