avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!

am deschis proces pentru stabilire domiciliu minor in varsta de 13ani face 14 pe 20 octombrie,eu sunt in strainatate rezident si doresc sa locuiasca cu mine la fel si minorul.pe cale amiabila nu sa putut iar copilul este supus la tratamente conform art.25,85 si 90 din legea de protectie a copilului.doresc sa va intreb daca este o solutie de al lua autoritatea tutelara pana la definitivarea procesului?eu sunt in strainatate.lam lasat in romania la sora mea dar a venit azi si lau luat cu forța cu poliția impotriva voinței lui si plangand nu ia interesat pe poliție sa sune la protecția copilului efectiv lau luat.vreau sami raspundeți careva cat de urgent se poate si eventuale modalitați de al scoate din acele condiți.precizez ca mama lui nu are serviciu si are un minor de 5 luni din alt concubinaj si nici concubinu nu lucreaza. ASTEPT .VA MULȚUMESC DIN SUFLET
Exista o actiune cu caracter de urgenta se cheama ordonanta presedintiala prin care solicitati instantei de judecata stabilirea de urgenta a domiciliului minorului la dv.stra si nu la sora dv.srr. Trebuie sa aveti promovata si o actiune de chemare in judecata de drept comun care se va judeca pe procedura obisnuita. Pana una alta trebuie sa intelegeti ca a locui cu dv.stra inseamna efectiv cu dv.stra nu cu alte rude si trebuie sa faceti dovada unui domiciliu stabil cu o ancheta sociala efectuata de primaria de unde locuiti.
DA MULȚUMESC.DAR O SOLICIT PRIN AVOCATA care o am.ea a depus doar acțiunea nu am vazut sa fi depus si contractu de munca si cel de inchiriere al casei.care sunt traduse si legalizate.dar nu poate protecția copilului sa-l ia pana se da o sentința?ca el evectiv e terminat psihic si fizic,nu mai vrea sa stea cu ei efectiv.VA MULȚUMESC
Daca unul dintre parinti il doreste nu il poate lua protectia copilului. Puteti solicita un referat de evaluare psihologica a minorului si daca este traumatizat puteti formula o plangere penala ptr rele tratamente aplicate minorilor. Dar numai daca mama a cauzat aceste traume prin comportamentul sau nu in cazul unor presupuse traume cauzate de dorinta de a locui cu dv.stra ptr ca altfel riscati sa fiti acuzat dv.stra de denunt calomnios care este o fapta pedepsita penal.
COPILUL a povestit toate astea nu lam obligat eu si sunt multe lucruri groaznice la care cum miați scris eu chiar pe joi lam programat la un pshiholog.dar acum nici nu mai stiu de unde sal iau ca ia inchis telefonul,eu am auzit prin telefon cum țipa ca nu vrea sa mearga la ea si cum polițai lau luat cu forța,am trait si traiesc niste momente groaznice si dureroase.VA MULȚUMESC DIN SUFLET PENTRU SFATURI
doresc sa fac ORDONANȚA PRESIDENTIALA ptr.stabilirea domicilului minorului,dar eu locuiesc in strainatate.se poate face?deasemenea doresc sa solicit un REFERAT DE EVALUARE PSHIHOLOGICA a copilului,dar sunt sigur ca mama lui no sa-l lase.cum pot sa fie OBLIGATA sa-l lase sa faca evaluarea psihologica?

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)