avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!

am deschis proces pentru stabilire domiciliu minor in varsta de 13ani face 14 pe 20 octombrie,eu sunt in strainatate rezident si doresc sa locuiasca cu mine la fel si minorul.pe cale amiabila nu sa putut iar copilul este supus la tratamente conform art.25,85 si 90 din legea de protectie a copilului.doresc sa va intreb daca este o solutie de al lua autoritatea tutelara pana la definitivarea procesului?eu sunt in strainatate.lam lasat in romania la sora mea dar a venit azi si lau luat cu forța cu poliția impotriva voinței lui si plangand nu ia interesat pe poliție sa sune la protecția copilului efectiv lau luat.vreau sami raspundeți careva cat de urgent se poate si eventuale modalitați de al scoate din acele condiți.precizez ca mama lui nu are serviciu si are un minor de 5 luni din alt concubinaj si nici concubinu nu lucreaza. ASTEPT .VA MULȚUMESC DIN SUFLET
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, veti cere instantei sa suplineasca acordul mamei si pt pasaport si la iesirea din tara.
Trebuia sa fi cerut o data cu stabilirea domiciliului copilului in strainatate la dvs.
Ar trebui somata intai sa va dea acordul, practic nu respecta o hotarare judecatoreasca, va impiedica sa va folositi de dreptul dvs obtinut.
am făcut recurs pentru a obtine tutela exclusivă,plus ordonanta presedintiala pentru suplinire acord mamă si să-l iau în afara tării pană la terminarea recursului. am schimbat si avocata,acuma este cu totul altceva,sper să iese cu bine,vă voi tine la curent cum se va termina totul pentru alti părinti care se vor lovi de aceleasi probleme să nu mai facă greselile mele. Vă multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
bună, revin cu completări,am reușit să aduc copilul la mine în străinătate. apelul urmează să se judece, a fost greu dar am reușit pînă la urmă să răsbat și prin birocrația românească care nu a vrut să-mi elibereze cartea de identitate a minorului(pentru a putea săi fac pașaport) pe motiv că nu e definitivă sentința dar noul cod de procedură civiă (art 448 alin,1.1) spune că este executorie de drept cînd este vorba de stabilirea domiciliului minorului fără nici o altă formalitate. după ce am reușit cu cartea de identitate am avut nevoie la pașapoarte pe lîngă ordonanța presedențială care era definitivă și de o grefă de la instanța unde se judeca recursul că este în desfășurare și nu sa dat o sentință care să anuleze ordonanța presidențială. vă mulțumesc pentru sfaturile date pe parcurs și vă voi ține la curent și cu rezultatul final al apelului.numai bine la toată lumea.
Bună seara. Vă mulțumesc pentru sfaturi pe parcursul celor 2 ani de proces. Am primit și sentința pentru suplinire acord pînă copilul face 18 ani. Este o luptă grea și lungă (datorită sistemului ),bani mulți ,nervi și mult stres asupra mea și a copilului . Eu aș susține niște modificări la aceste legi care sunt vechi și în multe cazuri îngreunează rezolvarea.VĂ MULȚUMESC. Dacă doresc alte persoane sfaturi de la minevoi răspunde cu drag. Succes la echipa AVOCATnet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)