avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!

am deschis proces pentru stabilire domiciliu minor in varsta de 13ani face 14 pe 20 octombrie,eu sunt in strainatate rezident si doresc sa locuiasca cu mine la fel si minorul.pe cale amiabila nu sa putut iar copilul este supus la tratamente conform art.25,85 si 90 din legea de protectie a copilului.doresc sa va intreb daca este o solutie de al lua autoritatea tutelara pana la definitivarea procesului?eu sunt in strainatate.lam lasat in romania la sora mea dar a venit azi si lau luat cu forța cu poliția impotriva voinței lui si plangand nu ia interesat pe poliție sa sune la protecția copilului efectiv lau luat.vreau sami raspundeți careva cat de urgent se poate si eventuale modalitați de al scoate din acele condiți.precizez ca mama lui nu are serviciu si are un minor de 5 luni din alt concubinaj si nici concubinu nu lucreaza. ASTEPT .VA MULȚUMESC DIN SUFLET
Termenul ar fi de o luna, insa nu se intampla nimic daca e depasit si nici o limita maxima, insa cam in doua luni ajunge.
Puteti depune si o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
bună.revin am primit motivarea dar este cu autoritatea părintească comună !!!nu sa prezentat la nici un termen,nu se mai știe deloc de ea ,nu la mai căutat pe copil sau să contribuie material din luna august 2013,în motivare apare că lam luat de la bunicii materni în toamnă(TOTAL FALS) am depus înscrisuri la dosar cu reclamațile de la autoritatea tutelară și protecția copilului(unde este detaliat cum și unde am găsit copilul) dar INSTANȚA nu pomenește nimic,chiar minte. am termen 30zile ptr.apel(aceste zile nu știu sunt lucrătoare sau calendaristice?) și cînd depun apelul trebuie neapărat și motivarea sau pot so depun pînă la primul termen? vă rog frumos dacă poate să-mi dea cineva un răspuns.vă mulțumesc anticipat
dar este cu autoritatea părintească comună

Ati cerut altceva? In afara de schimbarea domiciliului ce ati mai cerut ?
Aveti motiv de atac doar daca ati cerut sa exercitati singur autoritatea parinteasca si nu s-a admis cererea. Daca nu ati cerut, va trebui sa faceti alta cerere.
da am cerut autoritatea părintească exclusivă și a fost respinsă ca neîntemeiată.A dispus din oficiu autoritatea comună. se zice că în caz de neînțelegeri cu privire la anumite decizi privind viitorul minorului să se apeleze la instanța de tutelă.precizez că eu locuiesc în belgia.deci nu pot săi fac pașaport fără acordul ei!!!am cerut și comisie rogatorie pentru a se stabili condițiile care le am eu și care le are ea. ea nu are nici un fel de venit, dar sa respins și această cerere de comisie rogatorie. vă mulțumesc
dacă am obținut tutela în comun cum pot să fac pașaport și săl duc în străinătate? ea nu va dori să-mi dea semnătură. am vreo modalitate de a cere prin instanță?mulțumesc

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)