avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!

am deschis proces pentru stabilire domiciliu minor in varsta de 13ani face 14 pe 20 octombrie,eu sunt in strainatate rezident si doresc sa locuiasca cu mine la fel si minorul.pe cale amiabila nu sa putut iar copilul este supus la tratamente conform art.25,85 si 90 din legea de protectie a copilului.doresc sa va intreb daca este o solutie de al lua autoritatea tutelara pana la definitivarea procesului?eu sunt in strainatate.lam lasat in romania la sora mea dar a venit azi si lau luat cu forța cu poliția impotriva voinței lui si plangand nu ia interesat pe poliție sa sune la protecția copilului efectiv lau luat.vreau sami raspundeți careva cat de urgent se poate si eventuale modalitați de al scoate din acele condiți.precizez ca mama lui nu are serviciu si are un minor de 5 luni din alt concubinaj si nici concubinu nu lucreaza. ASTEPT .VA MULȚUMESC DIN SUFLET
va rog daca știți daca ancheta se face la domiciliul unde are adresa mama copilului?sau unde este lasat acuma la unchiul lui(fratele mamei) care culmea și el pleaca peste hotare maine și copilul meu ramane cu matușa(neoficiala) ca nu este maritata cu unchiul? și are doar 18 ani matușa?oare de ce avocata mea zice ca nu are ce face(adica reclamație la protecția copilului) și pana nui gata procesul nu poate face altceva!!!!mulțumesc
mulțumesc
din 9 sep 2013 nu primesc nici un semn ca sar mișca aceasta acțiune?ce se intampla de ancheta nu are loc macar in romania la domiciliul copilului meu?pentru a se vedea situația lui?ca aici la mine in strainatate nui nici o mișcare pe motiv ca este greoaie comunicarea in alta țara!!!!copilu din 10 sep sta cand la bunici,cand la prietena unchiului lui și nici nu mai locuiește la adresa care este normal mama lui cu domiciliul! a sunat și la telefonul copilului și acolo nici un raspuns concret tot ca sa aștepte decizia instanței. nu ințeleg sistemul asta din romania de PROTECȚIA COPILULUI!!!!!!! CAR NUMAI NUMELE ESTE POMPOS ca restul nu verifica absolut nimic,așteapta instanța sa decida.poate cineva sa-mi dea vreun raspuns(poate a trecut prin aceeași situație ca a mea).MULȚUMESC
bună.de la termenul din decembrie și pînă acuma eu sunt obligat să fac dovada unde locuiește efectiv fosta nevastă.....am făcut și asta dar surpriză POȘTAȘUL na făcut corect citarea pîrîtei??!!! copilul meu este efectiv abandonat de mama lui(am făcut plîngeri la protecția copilului și la autoritatea tutelară),am luat copilul de la o persoană(are 18ani este iubita fratelui fostei neveste) care la avut in grijă lăsat de mama lui dar care nu a putut avea grijă de el,a absentat de la școală,find în pragul de a fi exmatriculat(am venit de urgență în țară) și lam luat și lam lăsat în grija surorei mele în noiembrie,atunci am făcut și reclamațile la protecția copilului și am primit în ianuarie următorul răspuns:COPILUL ESTE ÎN AFARA ORICÃRUI PERICOL deoarece se află la sora dumneavoastră!!!!!și DECÃDEREA din drepturi a mamei NU E DE COMPETENȚA NOASTRÃ!!!??!! am un nou termen luna aceasta...copilul în toată această perioadă suferă și INSTITUȚILE astea de protecția copilului sunt doar cu numele de protecție....efectiv nu știu la ce să mă mai aștept in continuare,acu se face citarea ei sub amenințarea unei amenzi penale dacă poștașul nu o face corect!!!!ȘI DUPAIA CE MAI URMEAZÃ??????????DIN LUNA SEPTEMBRIE ÎNCÃ TOT PE LIPSÃ DE PROCEDURÃ SE AMÎNÃ....AUTORITÃȚILE NU SUNT ÎN STARE SÃ O GÃSEASCÃ!!!!!!!! poate să-mi dea cineva vreun sfat sau la ce mă mai pot aștepta???? MULȚUMESC
bună.am revenit cu completări.procesul sa terminat ,mama nu a fost găsită și nici nu sa prezentat la proces.copilul a fost audiat 3 minute și martorii cam 15 minute,după 7 luni de amînări și sa admis cererea. dar din 3 apr aștept motivarea scrisă și nu a apărut!!! oare aștept și după această motivare 7,8,9..12,15...luni??????!! e incredibilă justiția din românia prin tot felul de tergiversări. am întrebarea dacă este un termen limită pentru a da o motivare scrisă a unei sentințe? vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)