avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de un teren al vecinului, care nu vrea sa-mi acorde servitute de trecere. M-am hotarat sa-l dau in judecata pt. obtinerea servitutii, imediat dupa primirea notificarii de chemare in judecata am primit o notificare din partea vecinului (prin executor judecatoresc) in care mi se ofera:
1. spre cumparare suprafata de teren care se afla intre terenul meu si drumul public
sau
2. o tranzactie prin schimb de terenuri cu suprafete egale.

Daca nu accept nici o varianta (cumparare sau schimb), afecteaza obtinerea servitutii de trecere ? Cum se stabilesc eventualele despagubiri cerute de vecin ? Cum se stabileste latimea servitutii de trecere ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
robimichel, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:48, 22 Martie 2009
ceea ce v-am scris mai sus , sunt variantele instantei.
daca vecinul nu doreste, sa va intelegeti acum, atunci continuati si rezolvati-va problema in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute nikkkoleta nikkkoleta vreau sa cumpar un imobil cu teren, dar proprietarul mi-a spus ca are de plata drept de servitute catre vecinul sau 40.000 ron, acumulati in timp. cand a ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)