poate cineva sa ma lamureasca la productia de paste fainoase se cumpara faina cu 9% e corect sa se factureze produsul finit - pastele cu 24%????? Care sunt avantajele si dezavantajele???
Multumesc!
Achizitie faina: 100 lei + 24 lei (tva)
Vanzare paste: 200 lei + 48 lei (tva)
Deci profit 100 lei. Din cei 48 lei tva colectati, deduceti 24 lei (care i-ati platit deja la furnizor) si platiti la stat 24 lei. Total TVA de platit este 48 lei.
2. Dupa 01.09.2013
Achizitie faina: 100 lei + 9 lei (tva)
Vanzare paste: 200 lei + 48 lei (tva)
Deci profit 100 lei. Din cei 48 lei tva colectati, deduceti 9 lei (care i-ati platit la furnizor) si platiti la stat 39 lei. Total tva de platit 48 lei.
Deci eu nu vad nici un dezavantaj. Poate doar in cazul in care nu platiti furnizorul, inainte de 01.09.2013 deduceati 24 lei si acum doar 9 lei. (si nu se aplica tva la incasare) :)