avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare TVA 9% la paste fainoase
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare TVA 9% la paste fainoase

poate cineva sa ma lamureasca la productia de paste fainoase se cumpara faina cu 9% e corect sa se factureze produsul finit - pastele cu 24%????? Care sunt avantajele si dezavantajele???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristinasova , utilizator 13:41, 11 Septembrie 2013
Dau un exemplu simplu:

1. Inainte de 01.09.2013

Achizitie faina: 100 lei + 24 lei (tva)
Vanzare paste: 200 lei + 48 lei (tva)

Deci profit 100 lei. Din cei 48 lei tva colectati, deduceti 24 lei (care i-ati platit deja la furnizor) si platiti la stat 24 lei. Total TVA de platit este 48 lei.

2. Dupa 01.09.2013

Achizitie faina: 100 lei + 9 lei (tva)
Vanzare paste: 200 lei + 48 lei (tva)

Deci profit 100 lei. Din cei 48 lei tva colectati, deduceti 9 lei (care i-ati platit la furnizor) si platiti la stat 39 lei. Total tva de platit 48 lei.

Deci eu nu vad nici un dezavantaj. Poate doar in cazul in care nu platiti furnizorul, inainte de 01.09.2013 deduceati 24 lei si acum doar 9 lei. (si nu se aplica tva la incasare) :)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc mult!
Nu sunt lamurita deci pana la 01.09 imi deduceam 24% iar de la 01.09 deduc doar 9%?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva paste fainoase cristinasova cristinasova revin cu o intrebare in legatura cu tva la paste fainoase, cumparam faina cu 9% si vindem produsul finit adica pastele cu 24% e corect???? Daca pana la 01.09 ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva la produs finit alex8505 alex8505 Buna ziua, Va solicit sprijin in lamurirea unor neclaritati pe care le am in acest moment legate de aplicarea TVA ce trebuie platit de mine ca societate in ... (vezi toată discuția)
Facturare firma neplatitoare de tva maka67 maka67 Buna ziua, O firma neplatitoare de TVA, cand factureaza o vanzare, de exemplu de 200 lei, cum procedeaza cu TVA-ul de 48 lei care ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)