avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare firma neplatitoare de TVA

Buna ziua,

O firma neplatitoare de TVA, cand factureaza o vanzare, de exemplu de 200 lei, cum procedeaza cu TVA-ul de 48 lei care ar fi trebuit colectat?Intocmeste factura fara TVA doar cu 200 lei intocmeste factura fara TVA colectat cu valoarea totala de 248 lei?
Stiu ca la primirea unei facturi de la o persoana platitoare de TVA trece intreaga suma, de exemplu 100 lei+ 24 lei=124 lei pe cheltuieli si nu deduce TVA.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 18:48, 28 Septembrie 2014
Buna ziua,
O firma neinregistrata in scopuri TVA, intreaga suma facturata o inregistreaza la venituri.
Multumesc,

Dar in exemplu cat factureza, 200 lei sau 248 lei?

Multumesc mult de tot
In exemplu, factureaza cu pretul de vanzare, care poate fi oricat, adica costul de achizitie plus adaosul comercial care-l stabileste firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva universitaria universitaria Buna seara, Am o intreprindere individuala neplatitoare de tva - comert cu amanuntul al cartilor. Sistemul de lucru e in regim de consignatie, cartile vin ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)