avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eroare materiala sau greseala de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Eroare materiala sau greseala de judecata?

Buna ziua,
V-as ruga, daca se poate, sa ma lamuriti intr-o problema legata de o speta, citez:
"-913.984,65 lei in solidar cu SC T.C. SRL prejudiciu creat pe aceasta societate;
-1.312.984,62 lei in solidar cu SC I.F.C. SRL prejudiciu creat pe aceasta societate;
-566.409,62 lei in solidar cu SC M.C. SRL prejudiciu creat pe aceasta societate.
In baza disp. art. 118 lit e c.p. dispune confiscarea de la inculpatii S.E., O.D.M., D.O.E., I.F., a sumei de 138.079.613.306,70 lei si respectiv suma de 1.409.283.800,70 lei beneficiu obtinut in urma savarsirii infractiunii."
Intrebarea mea este, pentru ca evidenta greseala a sumei totale care reprezinta cca 30 miliarde euro nu poate fi executata, daca s-a comis doar o eroare materiala sau o greseala de judecata.In Apel, avocatii au cerut aceasta indreptare, dar din cate am citit, cererea trebuia facuta la instanta care a judecat fondul si nu la instanta de apel.Avand in vedere ca a ramas in pronuntare, ce ma sfatuiti sa fac?VA MULTUMESC!
Este eroare materiala.

Trebuie facuta o cerere de indreptare a erorii materiale si depusa la instanta care a pronuntat hotararea respectiva.
Dar se poate raspunde fara dosar?Dosarul se afla la Curtea de Apel!
Nu este "lipit" acolo!!!!

Se va intoarce!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli de judecata lilianastefan lilianastefan buna seara, am o nelamurire legata de calculul cheltuielilor de judecata: am avut un proces civil in urma unui accident de circulatie si am depus la dosar ... (vezi toată discuția)
Eroare valorica la comunicarea sentintei szabo doinita doina szabo doinita doina in pronuntarea data la un proces la tribunal sa admis actiunea cu 250 lei daune morale si 1000 lei daune materiale., lucru pronuntat in sala la sedinta de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare pronuntata ulterior unei sentinte civile definitive poate servi temei pentru revizuire in baza art. 509 alin. 1 pct. 5 ? rkinga198 rkinga198 Speta este urmatoarea. In cadrul procedurii insolventei se dispune atragerea raspunderii administratorului si acesta este obligat la plata sumei de X bani ... (vezi toată discuția)