Acum cateva luni ,am mai deschis un subiect legat de aceasta tema.Am sa fac un rezumat.
In luna Martie am fost acuzat de catre o colega de munca ca am postat un anunt pe un site prin care aceasta ar oferi servicii sexuale.Ca urmare a acestei declaratii/sesizari aduse la cunostinta celor de la Resurse Umane ale firmei in care lucram amandoi,mi s-a desfacut contractul de munca.Mentionez ca presupusa fapta este neadevarata,fosta colega de munca neavand depusa la Resurse Umane decat o copie a respectivului anunt,dar care nu ma incrimineaza in nici-un fel.
Mentionez faptul ca am contestat in instanta decizia de desfacere a contractului de munca,deja sunt la al treilea termen.
Totodata am depus o plangere la Parchet pentru infractiunea de calomnie savarsita de catre aceasta colega si in urma careia mi-a fost desfacut contractul de munca,dar aceasta mi-a fost respinsa pe motiv ca, citez: "fapta nu este prevazuta de legea penala (la data comiterii faptei-05-03-2013,era aplicabila decizia nr.8 din 18 Septembrie 2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie-Sectiile Unite prin care s-a stabilit ca :"Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art.205 si art. 206 din C.P.,precum si prevederile art. 207 C.P. privind proba veritatii,abrogate prin dispozitiile art.I pct.56 din Legea nr. 278/2006,dispozitii declarate neconstitutionale prin decizia nr. 62 din 18 Ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale,nu sunt in vigoare " incheiat citatul.
Intrebarea mea este : Cum pot face ca aceasta colega sa fie pedepsita pentru fapta aceasta,care este efectiv o minciuna ,si in urma careia am fost dat afara de la locul de munca ? Ma intereseaza pe baza carui articol,penal sau civil,pot re-depune o plangere la Parchet,pentru ca aceasta fapta sa fie pedepsita.
1. Are cumva termen de prescriere fapta prezentata mai sus?
2. Intra sub incidenta " Legii Medierii " in vigoare de la data de 1 August,tinand cont ca plangerea depusa de catre mine la Parchet are data de 26/07/2013?
Deja am facut o plangere pe partea civila pe care am sa o depun maine la Parchet,dar vreau sa stiu daca este nevoie sa mai merg si la un mediator,tinand cont de cele mentionate mai sus.
Insulta, calomnia
titimarina
Va salut, din nou
am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei.
Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie
liamic43
Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p?
Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)