Am participat la o licitatie pentru servicii de dirigentie de santier.
In caietul de sarcini era specificat ca ofertantul sa deschida un punct de lucru unde sa-si desfasoare activitatea.
Societatea noastra avand sediul social in localitatea in care se executa lucrarea (chiar foarte aproape de santier), am considerat ca nu e cazul, mai mult, dirigintele de santier nu desfasoara activitatea intr-un birou, ci pe santier, la locul executiei.
Din acest motiv propunerea tehnica a fost declarata neconforma. Au dreptate?
"...propunerea tehnica nu satisface in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini, in sensul ca autoritatea contractanta a solicitat prestatorului infiintarea unui punct de lucru in care isi va desfasura activitatile, iar dumneavoastra ati precizat ca activitatea se va desfasura pe teren si la organizarea de santier a antreprenorului..." deci conf art.36, alin.2, lit.a, HG 95/2006 propunerea tehnica este neconforma.
Dar tineti cont si de justificarile mele:
1.Sediul social se afla in localitatea in care se executa lucrarea.
2.Dirigentia de santier este activitate de teren.
Eu zic ca motivarea autoritatii este destul de slabuta avand in vedere faptul ca era obligata sa descrie pe larg motivele declararii ofertei ca neconforma.Puteau sa va ceara clarificari avand in vedere ca aveti sediul in aceeasi localitate si se presupune ca va desfasurati activitatea intr-un birou, iar daca sediul (biroul) este autorizat sa desfasoare activitati specifice dirigentiei de santier, atunci poate fi asimilat unui punct de lucru, de fapt e punct de lucru, deci indepliniti conditia din caietul de sarcini. Pe de alta parte, aceste aspecte puteati sa le treceti in Propunerea tehnica, dar totusi eu zic ca aveti sanse mari sa va fie admisa o eventuala contestatie.