avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... baut la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

baut la volan

un prieten , a facut un accident rutier se afla sub influenta alcoolului , in aerul expirat 0,75 si in sange 1,5,nu are permis de conducecre.ce se p[oate face pt asa ceva si ce pedeapsa minima poate sa obtina .el nu se afla in romania si nu are angajat nici un avocat,a trimis scrisoare din norwegia ca este acolo si nu poate parasi locul de munca,ce se poate intampla ?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: ionuts1982 , utilizator 13:56, 24 Martie 2009
Prietenul dumneavoastra are cam multe probleme....
1. accident rutier
2. conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, avand o alcoolemie de 1,5 (clar ...infractiune)
3. conducerea unui autovehicul fara a avea permis de conducere (alta infractiune)

Fara o aparare sau fara a se prezenta la proces are toate sansele sa obtina o condamnare cu executare.
Daca tot zice ca munceste in Norvegia si nu poate sa se prezinte la proces.....poate isi permise sa angajeze un aparator.
Prietenul d-voastra cred ca ar face cel mai bine sa-si angajeze un avocat care sa-i reprezinte interesele. Din expunerea d-voatra reies doua infractiuni conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.
:offtopic: Daca mai deschideti mai multe topicuri pe acelasi subiect o sa primiti avertisment. Ba, e vorba de dvs., ba, de un prieten, dar subiectul e acelasi.
mi-a cerut un sfat si eu iam spus suna un avocat cai grava.si iam postat asta si am sai trimit linckul sa vada si el care sunt consecintele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Persoana sub influenta alcoolului bullr3k bullr3k Buna ziua . Problema mea este urmatoarea . Intr-o dimineata eu si cu inca un prieten am plecat de la un club , amandoi fiind sub influenta alcoolului . Eu nu ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)