avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare sau contestatie in anulare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare sau contestatie in anulare?

Cum vedeti solutia in urmatoarea speta?
Un condamnat a cerut contopirea a doua sentinte - s.p. 60 si s.p. 120. S-a admis cererea de contopire si i s-a emis un mandat de executare.
Acelasi condamnat a mai fost ulterior condamnat pentru o noua infractiune concurenta ce cele pentru care fusese condamnat prin sentintele de mai sus.
In urma contopirii pedepsei pt noua infractiune si a pedepselor aplicate prin s.p. 60 si s.p. 120 s-a emis un nou mandat de executare , fara insa a se anula mandatul anterior emis in urma primei contopiri.
Condamnatul se afla acum in executarea a doua mandate si a facut o noua cerere de contopire ce a fost calificata de instanta drept contestatie in anulare pe lit d.
Se poate merge pe contestatie in anulare sau cererea trebuia calificata ca si contestatie la executare?
Va multumesc.

Instanta a calificat cererea in raport de obiectul ei , se vor anula mandatele anterioare , se vor descontopi primele pedepse si ve vor contopi cele 3 intr-o singura pedeapsa la care se va adauga un spor. Inculpatul se afla in executarea celui de al doilea mandat dat in urma contopirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire erikaandreea erikaandreea daca ai doua delicte si ai condamnare la primul delict de 4 ani si la al doilea de 1 an ,deci pedeapsa cumulata ar fi de 5 ani se poate face contopire de ... (vezi toată discuția)
Este corecta sentinta? lex_lex lex_lex Deci, printr-o SP definitiva, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa inchisorii de 3 ani, pentru savarsirea a trei infractiuni. Prin aceeasi SP s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)