avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident usor - declaratii mincinoase
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident usor - declaratii mincinoase

Buna ziua! In urma cu aproape 7 saptamani am avut o tamponare usoara (cand doream sa fac o parcare stanga cu spatele, pe o strada cu sens unic, la virajul volanului dreapta am atins spatele unei masini care m-a depasit). Nu l-am vazut. Cand am coborat sa vad cum l-am atins, au inceput sa claxoneze ceilalti soferi si am plecat cativa metri mai incolo pentru a discuta. In ziua aceea eram amandoi ocupati si am cazut de comun acord cu celalalt sofer sa ne intalnim a2a zi ca ii dau asigurarea mea. Am vazut atunci ca are tripla stanga spate sparta, iar masina mea nu avea decat o simpla zgarietura. Initial mi s-a parut ciudat ca i-am spart tripla ( n-aveam mai mult de 5km/h), dar recunosc ca m-am si pierdut pe moment, iar soferul celalalt m-a pus sa sciu pe o hartie ca "declar ca i-am spart tripla spate" si sa semnez. A2a zi am mers cu tatal meu sa vb cu soferul. Nu mai vroia sa mearga la asigurari, ci la magazin, ca el are de facut ITP-ul, sa-si inregistreze masina (mentionez ca era o masina primita prin donatie si avea nr.rosu din alt judet- el imi explica toate aceste lucruri pana am asteptat sa apara tatal meu- eu neavand niciun venit am apelat la tata, mai ales ca era titularul masinii). Pe drum si tata a observat ca are mai multe lovituri in bara din spate, in afara farului spart, dar soferul a zis ca sunt vechi. La magazin aflam ca ne costa 1000lei tripla si decidem de comun acord ca asteptam sa aduca o cunostinta de a celuilalt sofer o tripla din afara. Dupa vreo 3-4 saptamani ma suna si-mi spune ca n-a gasit. Sa-i dau bani pt tripla ca el are ITP-ul de facut si e vina mea. Eram plecata in judet si i-am zis ca la intoarcere mergem la asiguratorul meu- la daune. Zis si facut. Saptamana aceasta am mers la daune... Ce sa vezi? Bara spate a lui refacuta- ziceai ca e nou-nouta- singura problema ramasese tripla. Mergem la reconstituire- nu prea se potriveste bara mea cu tripla lui (diferenta de 10cm), la care soferul celalalt incerca sa explice ca prin propagarea lovirii s-a spart tripla. Nu prea credem(nici cel de la daune, nici eu), dar daca eu n-am fost atenta la locul accidentului asa-mi trebuie. Intre timp povesteste ca masina a fost cumparata de pe internet, din alt judet. Terminam actele...iar cu amenintari la adresa mea... Insa pe o declaratie am mentionat ca la reconstituire nu se potriveste lovitura: n-aveam cum sa-i ating cu bara mea ( partea dreapta) tripla lui stanga spate. Cand ajung acasa ma duce capul sa caut pe net masini vandute si descopar masinuta lui lovita, asa cum o vazusem in ziua accidentului si tripla sparta. Maine voi merge la asigurator sa-i arat anuntul si pozele... se potriveste perfect- si mi-e greu sa mai cred ca puteam s-o lovesc exact ca in poze- sper ca vor anula dosarul (macar cei de la Bucuresti), dar ar putea sa primeasca si amenda pentru fals in declaratii (asa e mentionat pe foia cu nr.dosarului)? Oricum a fost primul accident ( sper ca si ultimul) si am invatat atatea... Singurul lucru pe care l-as vrea e sa nu se aprobe dosarul si eram curioasa daca primeste vreo amenda? Va multumesc si ma scuzati ca am povestit atat, dar poate mai invata si altii ceva din neatentia mea de la locul accidentului (sa ma fi uitat macar daca era sticla pe jos)...
Cel mai recent răspuns: c_marusia , utilizator 23:59, 13 Septembrie 2013
Si care este problema care doriti s-o puneti in discutia forumului?
Daca celalalt sofer va primi vreo amenda? Am citit in constatare ca "cei ce obtin sau incearca sa obtina prin orice mijloace, pe nedrept, despagubiri de asigurare sau inlesnesc asemenea fapte se pedepsesc conform legii penale" si doream sa stiu ce specifica legea. Nu scrie numarul legii si nu am putut cauta. Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare dauna societatea uniqa(fosta unita viena insurance group)! maruselu20 maruselu20 in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident auto crististarz crististarz Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu ... (vezi toată discuția)