La primul termen la o somatie de plata conform OG 5/2001, mi s-a respins cererea de amanare pentru angajare de aparator. Se poate asa ceva? Poate cineva sa imi trimita un model de actiune in anulare impotriva ordonantei de plata? In aceasta actiune se mai pot invoca aspecte de fond? Se poate invoca motivul ca ni s-a luat dreptul de a ne apara, intrucat avand cerere de amanare depusa nu am facut intampinare. Va multumesc!
Somatia de plata are, pentru parat, mai multe cai de atac decat actiunea in sine (pana la 1.000.000 lei) si nu devine executorie decat dupa pronuntarea pe actiunea in anulare. Actiunea pe drept comercial este executorie dupa fond.
DSiferenta o face Taxa de Timbru, pe care de cel;e mai multe ori o pierzi pe somatie.
Instanta poate acorda un termen pentru lipsa de aparare temeinic motivata, dar nu este obligata in acest sens.
Poti formula actiune in anulare pentru orice motiv de nelegalitate sau netemeinicie, adica pentru orice nemultumire a ta.
Intampinarea nu este obligatorie si se poate depune si la prima zi de infatisare in procedura somatiei de plata.
Daca nu ai formulat cerere in anulare, poti formula contestatie la executare, unde te poti apara chiar si pe fond.
Cererea trebuie sa indeplineasca conditiile de forma ale cererii de chemare in judecata.