avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere garsoniera catre o persoana fizica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere garsoniera catre o persoana fizica autorizata

Buna ziua,

Am avut inchiriata o garsoniera catre o persoana careia ii platea angajatorul contravaloarea chiriei.Probabil ca angajatorul a cerut acestei persoane sa se inregistreze ca persoana fizica autorizata pentru a derula in continuare relatiile de munca.
La randul ei persoana respectiva imi cere acum sa incheiem contractul de inchiriere al garsonierei intre mine si persoana fizica autorizata.
Doresc sa stiu ce deosebiri/dezavantaje ar fi pentru mine in cazul in care inchiriez garsoniera la o persoana fizica autorizata comparativ cu cazul cand am avut-o inchiriata catre peroana particulara?Raportand aceste situatii la Noul Cod de Procedura Civila si la alte precvederi legislative.

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Mihaela Forogau , Avocat 11:48, 12 Septembrie 2013
Este acelasi lucru, important este ca - in continuare - chiriasul dvs sa isi plateasca chiria. In caz contrar, contractul de inchiriere inregistrat la fisc este direct titlu executoriu.
nu exista deosebiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de inchiriere pe aceeassi garsoniera eugengeorge eugengeorge Buna ziua, Doresc sa inchiriez garsoniera, propietare si am gasit 2 chiriasi, cuplu, ambii angajati la MAI. Va trebui in acest caz sa fac 2 contracte, cate ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa alina240 alina240 Intentionez sa devin PFA insa mai am unele nelamuriri legate de patrimoniul de afectatiune si bunurile personale. Activitatea desfasurata va fi de inchirieri. ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere neon butterflies neon butterflies buna ziua; ce trebuie sa fac pentru incheierea unui contract de inchiriere intre 2 persoane fizice? am o garsoniera proprietate pers si vreau sa o inchiriez ... (vezi toată discuția)