avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Transfer scolar in alta clasa
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Transfer scolar in alta clasa

Buna ziua,

La inceputul anului trecut (clasa pregatitoare) am transferat fetita la o noua scoala, nu mi s-a aprobat cererea pentru clasa (A) unde am dorit si a trebuit sa accept repartizarea la o alta clasa (B), pe motiv ca s-ar crea dezechilibre intre efectivele de elevi si ar fi un precedent. Insa, pe parcusul anului, in clasa respectiva (A) au mai intrat copii, mai mult ca sigur pe baza de relatii.

Situatia este dramatica, nu stiu ce sa mai fac, actuala invatatoare (B) este slab pregatita si are mari carente educationale. De aceea am facut o noua solicitare de transfer catre clasa (A), unde am vrut de la inceput,

Directiunea mi-a spus ca nu v-a aproba noua mea solicitare, desi am ridicat obiectiuni asupra dublei masuri, cum alti copii au putut intra in clasa respectiva (A) iar noua ni s-a refuzat accesul. Mentionez ca tinem foarte mult sa ajungem acolo, deoarece invatatoare este fosta educatoare a fetitei de la gradinita, o persoana cultivata si dedicata, in antiteza cu invatatoarea actuala (B)

In eventualitatea unui refuz final, sunt suficiente argumente sa pot intreprinde un demers juridic? sunt decisa sa merg pana la capat, sunt constienta ca este ultima sansa sa mai pot face ceva, altfel in urmatorii 4 ani vom fi ca si acum... disperati.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
alexatodea, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexatodea , utilizator 12:19, 12 Septembrie 2013
Eu nu va incurajez. Pe ce motiv? Credeti ca sunteti in masura sa apreciati nivelul de pregatire al actualei invatatoare? In viata dumneavoastra nu mai e loc de alt cadru didactic? Eu nu as tine mortis pentru un profesor, din sistem vorbind, si nimic nu ma poate determina sa-mi schimb opinia.
N-am auzit pana acum ca o instanta a hotarat cum si cine sa fie inscris la scoala.
Va rog sa ma intelegeti cat de dureros este sa vad cum sistemul isi deschide usile doar celor care au relatii. Eu pun in discutie incalcarea normativelor, dubla masura in evaluarea situatiilor, Da, un cadru didactic din sistem, a reusit sa-si mai introduca copilul in clasa (A), de ce nu a venit in (B) unde sunt mai putini copii? noi ce vina avem ca nu dispunem de ”pile”?
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
alexatodea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru didactic contestat de părinți minanika minanika Am o colega invatatore de care parintii sunt foarte nemultumiti, au depus la director diverse reclamatii, au fost luate masuri> inspectii, comisie de ... (vezi toată discuția)
Art.180 din codul penal Stelian Gaus Stelian Gaus Buna ziua! In data de 22.10.2009, fiica mea, eleva in clasa a V-a, a fost agresata de catre un cadru didactic in timpul orei. Mai exact, la acel moment, o ... (vezi toată discuția)
Reglementarile actuale in privinta schimbarii unui cadru didactic de la o scoala primara Bogdanvmdev Bogdanvmdev Buna ziua, Ma puteti ajuta in urmatoarea speta: -cum se poate proceda pentru revocarea cadrului didactic de la o clasa primara(clasa I), astfel incat ... (vezi toată discuția)