avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia medicala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia medicala

Perioada de pensia medicala grIII considerata vechime in munca , ia in calcul si in cazul pensiei anticipate?
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 08:40, 13 Septembrie 2013
Nu.
Perioada in care se beneficiaza de pensie de invaliditate este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.
1. Fiind pensionar de invaliditate gr.III aveati posibilitatea sa lucrati 4 ore pe zi.

2. Perioadele in care ati lucrat aceste 4 ore pe zi sunt stagii de cotizare la pensie si sunt luate in calcul pentru pensia anticipata sau anticipata partiala.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc

In cazul in care persoana pensionata medical a fost militar (Femeie n. in 1968 )si beneficiaza si de grupe speciale adica la data iesirii la pensie medicala (inapt in activitate MApN -nu psihic-)are 27 de ani cu grupa si mai are lucrati 2 ani cu 4 h/zi ,se poate pensiona anticipat?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala-gr.iii de invaliditate barbuta barbuta As avea citeva intrebari legate de pensionarea medicala gr.III : (cu multumiri anticipate ) (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru sanatate spireaadelia spireaadelia sunt pensionar de invaliditate gr.III , deci cu drept de munca 4 ore, dar nu lucrez nicaieri in aceste 4 ore pt. ca am 57 ani si nu mai are nimeni nevoie de ... (vezi toată discuția)
Plata cas BuzilaCostica BuzilaCostica Sunt pensionar pe caz de boala gradul 3 cu drept de munca la 4 ore si am rugamintea de a-mi transmite care este procedura de a plati contributia CAS intru cat ... (vezi toată discuția)