avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie catre nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie catre nepot

Buna ziua,
Situatia prezenta:
-Tatal decedat in 2001 dupa care nu s-a facut dezbaterea mostenirii(casa taraneasca din chirpic, cu anexe si 2000mp gradina si 3ha pamint in cimp);
-Mostenitori :mama este in viata ,eu fiica cea mare,a doua fiica decedata de 32 ani care are un fiu;
Vrem sa se faca dezbaterea dupa tata iar mama vrea ca odata cu dezbaterea cota ei sa faca donatie fiiului meu.
Intrebare:Pentru aceasta donatie este necesara si documentatie funciare a mostenirii(intabulare sau schita cadastrala)?
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 15:56, 12 Septembrie 2013
Sa o luam pe rand:
pasul 1: se dezbate mostenirea tatalui dvs., evident la notariat, cu toate etapele: declaratii de acceptare sau renuntare la mostenire, martori, taxe, acte de proprietate ale bunurilor imobile, etc... .
Se stabilesc mostenitorii: din ce ati descris mai sus mostenitori vor fi: mama dvs., dumneavoastra si baiatul surorii dvs.in calitate de nepot de fiica predecedata.
pasul 2: dupa obtinerea certificatului de mostenitor veti proceda la intocmirea documentatiei cadastrale iar ulterior mama dvs.va putea dona cota sa fiului dvs,
Precizare: donatia poate fi atacata ....... contractul de vanzare cumparare .. nu prea.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
alla1975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)