avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Drepturi fost angajat societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Drepturi fost angajat societate in insolventa

Buna ziua,

Sunt o fosta angajata a unei societati aflate in insolventa deja de 5 ani si care la momentul actual este inca in reorganizare.

Avand in vedere faptul ca in momentul deschiderii insolventei eram inca angajata la societate, inclusiv inca 3 luni dupa ce a intrat firma in insolventa, in acest sens as avea 3 intrebari:
1. ce drepturi am ca fost angajat cf legii insolventei, avand in vedere ca am lucrat si ulterior si suma inscrisa initial in tabelul creditorilor este eronata si nu a fost actualizata?
2. Dupa 5 ani mai am dreptul sa am pretentii pe cale legala daca drepturile mele din start au fost incalcate, nu s-a respectat legea?
3. Daca in cei 5 ani de reorganizare, societatea a obtinut prin vanzarea patrimoniului fondurile necesare platii datoriilor credale, faptul ca platit inaintea drepturilor salariale alte datorii restante, nu este o incalcare grava a legii insolventei?
4. Administratorul special numit este fostul administrator al societatii, avand in vedere faptul ca este direct responsabil de starea firmei, nu este un conflict de interese numirea acestuia ca si administrator special mai ales daca are drept de decizie si de administrare a fondurilor societatii?

Doresc sa mai mentionez urmatoarele:

1. Am lucrat si am figurat legal conform pontajelor si statelor de plata depuse la ITM inca 3 luni de la declararea insolventei fara sa fiu platita in aceasta perioada.
2. In momentul in care postul meu a fost restructurat, nu am primit nici salarii compensatorii, nici nu mi s-au calculat si platit concediile neefectuate pe ultimii 3 ani la care aveam dreptul conform Codului Muncii
3. Angajatii societatii inclusiv eu suntem reprezentati la sedinte fara acordul nostru de catre o persoana numita ilegal si in detrimentul nostru de catre administratorul special sau lichidator judiciar, in detrimentul nostru ca sa nu avem cunostinta de modul de repartizare a fondurilor societatii.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,

Alyssea

Cel mai recent răspuns: TYLER , utilizator 11:25, 12 Septembrie 2013
Buna ziua,

Puteti preciza la ce data s-a deschis procedura insolventei?

1. Aveti dreptul de a se vi se achita creanta salariala (salariul neincasat si scadent inainte de deschiderea procedurii insolventei) inscrisa in tabelul definitiv de creante. Potrivit art 3 pct 10 din Legea 86/2005 aceste creanţe au fost/ar fi trebuit înregistrate din oficiu în tabelul de creanţe de către administratorul judiciar.

2. Potrivit art 75 din Lege până la închiderea procedurii, orice parte interesată poate face contestaţie împotriva trecerii unei creanţe sau a unui drept de preferinţă în tabel definitiv de creanţe, în cazul descoperirii existenţei unui fals, dol sau unei erori esenţiale care au determinat admiterea creanţei sau a dreptului de preferinţă, precum şi în cazul descoperirii unor titluri hotărâtoare şi până atunci necunoscute.
Alin(2)Judecarea contestaţiei se va face de judecătorul-sindic, după citarea contestatorului, a creditorului care deţine creanţa contestată, dacă acesta nu este chiar contestatorul, a administratorului judiciar/lichidatorului, a membrilor comitetului creditorilor şi a oricărei alte părţi interesate, după caz.

3. Fiind in reorganizare, debitoarea trebuie sa respecte planul de reorganizare, respectiv programul de plati prevazut in acesta.

4. Administratorul special este reprezentantul desemnat de adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului. Pe parcursul reorganizării, debitorul va fi condus de administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar. Acţionarii, asociaţii şi membrii cu răspundere limitată nu au dreptul de a interveni în conducerea activităţii ori în administrarea averii debitorului, cu excepţia şi în limita cazurilor expres şi limitativ prevăzute de lege şi în planul de reorganizare.

Va puteti angaja avocat pentru a va reprezenta interesele de creditor in cadrul procedurii insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in aceste situatii tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Despre prima situatie am mai scris, dar nu am primit nici un raspuns concret: am cerut insolventa simplificata in calitate de debitor, s-a ... (vezi toată discuția)
Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)