avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este legala decizia instantei de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este legala decizia instantei de recurs?

Buna ziua,
Recurs declarat de CNADNR , prin care solicita " sa admiteti reucursul, sa modificati sentinta instantei de fond , sa respingeti plangerea contraventionala si sa mentineti procesul verbal de constatare a contraventie ca temeinic si legal".
Tribunalul dispune "Casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Irevocabilă". CNADNR nu a solicitat casarea sentintei, este legala decizia Tribunalului?Pot face ceva?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:25, 12 Septembrie 2013
Buna ziua,

Motivul pentru care a fost admis recursul nu permite decat casarea cu trimitere spre rejudecare . De aceea solutia s-a dat astfel. Faptul ca CNADR nu a stiut ce sa ceara, nu inseamna ca instanta de recurs trebuia sa ii respinga recursul, daca acesta s-a dovedit a fi fondat.
Sunt motive de recurs pentru care se dispune modificarea sentintei recurate si motive de recurs pentru care se dispune casarea. Probabil s-a admis recursul pentru un motiv care se incadreaza in cea din urma categorie. Instanta de recurs este obligata sa caseze, indiferent ce cere recurentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu retinerea cauzei spre judecare: legalitate solutie ContSters206169 ContSters206169 (Numãr în format vechi) 625/3/2010 (7278/2010) Înregistrat în data de: 07.12.2010 Obiect dosar: contestaţie decizie de pensionare Materia ... (vezi toată discuția)
Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta recurata priministru2014 priministru2014 buna ziua, va rog mult sa ma ajutati si pe mine in intelegerea unei sentinte. est vorba de un proces de fond funciar-revendicre imobiliara. la ultimul ... (vezi toată discuția)