avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

intenționez sa deschid o acțiune de adopție pentru fiul major al soției mele rezultat din prima căsătorie. as vrea sa știu cit durează, cit costa și ce documente am nevoie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 13 Septembrie 2013
[ link extern ]
Aveti aici o speta, va veti da seama cum sa formulati cererea, dvs sunteti reclamantul, va judecati in contradictoriu cu fiul. Cererea se depune la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, instanta va va pune in vedere sa timbrati si cu cat, daca va fi cazul.
Aveti nevoie de vreo 2 martori care stiu ca ati crescut copilul de pe vremea minoritatii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fiu adoptata de concubinul mamei daca sunt majora? Caramea Caramea As vrea sa stiu daca concubinul mamei mele (nu sunt casatoriti) poate sa devina legal tatal meu avand in vedere ca eu sunt majora si ma creste de la varsta de ... (vezi toată discuția)
Care este procedura adoptiei unui major? adela05 adela05 Mama copilului s-a recasatorit, iar actualul sot il creste pe copil de la varsta de 2 ani. Copilul este acum major, si doreste sa fie adoptat de sotul mamei, ... (vezi toată discuția)
Intrebare mihaela-alinac mihaela-alinac am o problema la care as dori un raspuns de la o persoana abilitata.Sunt adoptata de la varsta de 3 luni de catre tatal meu actual.La data adoptiei parintii ... (vezi toată discuția)