avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anveloparea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anveloparea blocului

Presedinta inpreuna cu presedinta cenzorilor vor sa convinga lumea sa intre in programul de anvelopare a blocuriilor. Ce nu spune este costul lucrarilor si nici nu ii convine ca i-am spus ca locatari ar trebui informati de Ordonanta de Urgenta nr.69 din 30 iunie 2010. De fapt nu le convine ca eu informez oamenii si ca locatari nu mai vor sa semneze.Acest program a fost pornit de primarie de anul trecut si primarul anunta cu surle si trambite ca in program intra cu prioritate blocurile din calea Sagului si Take Ionescu, dar daca te uiti pe aceste bulevarde observi ca nu au facut coada la acest program si pe buna dreptate. Nu ti-se spune cat costa lucrarea , blocuriile turn au de suportat pretul schelei si serviciul unei firme care lucreaza cu alpinisti si cireasa de pe tort este ca ajungi din propietar fidejusor. Presedintei nu ii convine ca informez corect lumea si ca nu mai semneaza nimeni.Presdedinta poate sa imi interzica sa merg la sedinta?
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 12:27, 15 Septembrie 2013
Nu va poate interzice sa participati la sedinte, este dreptul dumneavoastra conform Legii 230/2007:
Drepturile si obligatiile proprietarilor

Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.


Presedinta blocului mi-a spus ca o sa cheme jandarmi daca vin la sedinta


Poate sa cheme si pe cel care este in fruntea "satului" daca doreste, dar sa va interzica sa participati la sedinta este IMPOSIBIL.
Ordonanta de Urgenta nr. 69 din 30 iunie 2010 privind reabilitarea termicã a clãdirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentalã
(3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de cãtre proprietarii locuinţelor unifamiliale sau ai celor din blocurile de locuinţe, în calitate de fidejusori, pentru recuperarea sumelor neplãtite de beneficiar rezultate din executarea garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. în numele şi în contul statului.
(4) Asupra imobilelor incluse în programul prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã se noteazã în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilelor existenţa contractului de împrumut şi a convenţiei de fidejusiune.
(5) La transmiterea dreptului de proprietate, dobânditorul se subrogã în drepturile şi obligaţiile proprietarului fidejusor.
(6) În cazul în care se achitã contravaloarea împrumutului, notarea prevãzutã la alin. (4) se radiazã în condiţiile legii.
(7) În cazul în care beneficiarul este o asociaţie de proprietari, proprietarii din blocul de locuinţe sunt obligaţi sã plãteascã sumele neplãtite de beneficiar rezultate din executarea garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. în numele şi în contul statului, în limita cotei-pãrţi ce le revine din valoarea creditului, proporţional cu cota-parte indivizã deţinutã de fiecare proprietar din proprietatea comunã.
Nu are temei legal sa va interzica sa va expuneti punctul de vedere si sa informati corect proprietarii asupra avantajelor/dezavantajele unei lucrari pe care urmeaza sa o achitati
NCorina a scris:

Presedintei nu ii convine ca informez corect lumea si ca nu mai semneaza nimeni.


Continuati sa faceti informari corecte si participati la sedinte. Este dreptul Dumneavoastra si trebuie sa va folositi de el.
Felicitari pentru implicare. =D>
o informare corecta este atunci cand prezentati beneficiile reabilitari (noi suntem printre primele blocuri reabilitate si platim la radet cu cca 30 % mai putin dacat inainte ) iar de platit se plateste 10 sau 20 % din valoarea lucrari si acele in timp destul de mare. In primul rand vedeti dvstra beneficiile reabilitari , acesta este chear un trend national (multi proprietari din provincie au facut reabilitare pe bani proprii , fara suventii )

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica NCorina NCorina Blocul in care locuiesc este in bloc cu 10 etaje. Presedinta cenzorilor si administratorul ( nu locuieste in blocul nostru) insita sa ne punem polistiren pe ... (vezi toată discuția)
Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)
Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului Beni1984 Beni1984 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a ... (vezi toată discuția)