avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anveloparea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anveloparea blocului

Presedinta inpreuna cu presedinta cenzorilor vor sa convinga lumea sa intre in programul de anvelopare a blocuriilor. Ce nu spune este costul lucrarilor si nici nu ii convine ca i-am spus ca locatari ar trebui informati de Ordonanta de Urgenta nr.69 din 30 iunie 2010. De fapt nu le convine ca eu informez oamenii si ca locatari nu mai vor sa semneze.Acest program a fost pornit de primarie de anul trecut si primarul anunta cu surle si trambite ca in program intra cu prioritate blocurile din calea Sagului si Take Ionescu, dar daca te uiti pe aceste bulevarde observi ca nu au facut coada la acest program si pe buna dreptate. Nu ti-se spune cat costa lucrarea , blocuriile turn au de suportat pretul schelei si serviciul unei firme care lucreaza cu alpinisti si cireasa de pe tort este ca ajungi din propietar fidejusor. Presedintei nu ii convine ca informez corect lumea si ca nu mai semneaza nimeni.Presdedinta poate sa imi interzica sa merg la sedinta?
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 12:27, 15 Septembrie 2013
Aveti tot dreptul sa va ingrijiti de buzunarul dumneavoastra.
Sigur ca va puteti spune opinia aici ca si in adunarea generala.
Dar la fel de normal este sa-si spuna si ceilalti parerea, sa afle ca acolo unde s-au facut lucrari de reabilitare termica oamenii au un confort sporit cu cheltuieli mai mici, ca valoarea de vanzare a apartamentelor reabilitate este mai mare decat a celorlalte, ca blocurile arata efectiv mai bine dupa aceste lucari.
Am vrea sa intram si noi in acest program dar prioritate au blocurile vechi.
Oricine poate vedea cum arata un bloc jerpelit, decolorat, cu gauri in pereti, cu crapaturi intre scari si apartamente, cu terasele degradate prin care se infiltreaza apa si in care sapa gheata iarna si soarele vara de nu poti sta in casa decat dupa 23 noaptea...
Si la fel de usor putem vedea in apropierea acestora, blocuri de aceeasi varsta sau chiar mai vechi dar proaspat reabilitate, blocuri ce arat ca si noi.

Dumneavoastra sunteti impotriva dar asa puteti fi impotriva si cand se aprinde lumina pe casa scarii, cand se deschide calduram, cand de repara interfonul..., dar trebuie sa va supuneti majoritatii si probabil ca asa o sa va puteti intelege cu vecinii dumneavoastra pe care i-ati ales sa conduca asociatia.
Adriantot a scris:



Dumneavoastra sunteti impotriva dar asa puteti fi impotriva si cand se aprinde lumina pe casa scarii, cand se deschide calduram, cand de repara interfonul..., dar trebuie sa va supuneti majoritatii si probabil ca asa o sa va puteti intelege cu vecinii dumneavoastra pe care i-ati ales sa conduca asociatia.


Noi avem un fond reparati in care se vireaza bani cei care au antene sus pe bloc. Cand au propus sa zugraveasca casa scari cu 300 milione i-am spus ca e cam scump dar fiinca au facut-o din fondul acela nu m-a deranjat. Din acest fond s-a reparat si liftul si s-au facut reparati la acoperis nici nu m-a interesat costul, pentru ca liftul trebuia reparat iar acoperisul la fel. Am stat sus la et 10 cativa ani si stiu ce inseamna sa urci pe scari sau sa ai probleme cu ploaia.
Ce ma deranjeaza pe mine este ca nu ti-se zice suma care trebuie sa o platesti. In programul acesta bani nu vin la inceputul lucrariilor. Din cate am inteles Primaria ii da in transe iar UE ii da dupa finalizarea lucrariilor, dar nu imediat poate sa dureze 3 ani.
Acum daca ma gandesc matreialele, schela si firmele nu asteapta acesti bani. Asa ca primaria face un imprumut pe numele tau pe care esti obligat sa il platesti. Daca UE decide ca nu iti da bani ca nu ai respectat legislatia si ai pus polistiren la o caladire mai inalta de 12 metri? suma care o promit ei este de 50% din valoarea lucrarilor. Daca Primaria vireaza doua transe de bani si dupa aia spune ca nu mai are bani poti sa faci ceva?
Daca toti cei 80% din bani ar fi virati inainte si eu ar trebui sa platesc numai cei 20% din ei atunci asi avea curajul sa ma bag dar asa nu. Ce spune Ordonanta de Urgenta 69 din 2010;
ART. 13
3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de cãtre proprietarii locuinţelor unifamiliale sau ai celor din blocurile de locuinţe, în calitate de fidejusori, pentru recuperarea sumelor neplãtite de beneficiar rezultate din executarea garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. în numele şi în contul statului.
(4) Asupra imobilelor incluse în programul prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã se noteazã în partea a III-a a cãrţii funciare a imobilelor existenţa contractului de împrumut şi a convenţiei de fidejusiune.
(5) La transmiterea dreptului de proprietate, dobânditorul se subrogã în drepturile şi obligaţiile proprietarului fidejusor.
(6) În cazul în care se achitã contravaloarea împrumutului, notarea prevãzutã la alin. (4) se radiazã în condiţiile legii.
(7) În cazul în care beneficiarul este o asociaţie de proprietari, proprietarii din blocul de locuinţe sunt obligaţi sã plãteascã sumele neplãtite de beneficiar rezultate din executarea garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. în numele şi în contul statului, în limita cotei-pãrţi ce le revine din valoarea creditului, proporţional cu cota-parte indivizã deţinutã de fiecare proprietar din proprietatea comunã.
ART. 15
(1) Sumele rezultate din executarea garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. în numele şi în contul statului se plãtesc finanţatorului de cãtre Ministerul Finanţelor Publice din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice – Acţiuni generale, pe baza documentelor justificative prezentate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N.
(2) Sumele prevãzute la alin. (1) ce urmeazã a fi recuperate sunt scadente începând cu ziua urmãtoare datei efectuãrii plãţii de cãtre Ministerul Finanţelor Publice.
(3) Înscrisurile întocmite de direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin care se individualizeazã sumele de recuperat exprimate în moneda naţionalã, constituie titluri de creanţã şi cuprind elementele actului administrativ fiscal prevãzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Creanţele individualizate în aceste titluri sunt asimilate creanţelor fiscale.
(4) În termen de 15 zile de la data efectuãrii plãţilor prevãzute la alin. (1), titlurile de creanţã împreunã cu dovada comunicãrii acestora se transmit organelor fiscale competente subordonate Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, în vederea colectãrii potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. În cadrul aceluiaşi termen titlul de creanţã se comunicã debitorului.
(5) Titlul de creanţã devine titlu executoriu la împlinirea termenului de 60 de zile de la data comunicãrii acestuia cãtre debitor.
(6) Sumele încasate potrivit alin. (4) constituie venituri ale bugetului de stat şi se vireazã într-un cont de venituri bugetare distinct.
(7) Dispoziţiile art. 154 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu sunt aplicabile în cazul executãrii silite pentru stingerea creanţelor datorate bugetului de stat rezultate din executarea garanţiilor emise în numele şi în contul statului, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã.
Am o cunostinta care a intrat in program si la un bloc turn cu doua scari costul este de un 1.400.000 lei noi.


Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
NCorina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica NCorina NCorina Blocul in care locuiesc este in bloc cu 10 etaje. Presedinta cenzorilor si administratorul ( nu locuieste in blocul nostru) insita sa ne punem polistiren pe ... (vezi toată discuția)
Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)
Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului Beni1984 Beni1984 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a ... (vezi toată discuția)