avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anveloparea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anveloparea blocului

Presedinta inpreuna cu presedinta cenzorilor vor sa convinga lumea sa intre in programul de anvelopare a blocuriilor. Ce nu spune este costul lucrarilor si nici nu ii convine ca i-am spus ca locatari ar trebui informati de Ordonanta de Urgenta nr.69 din 30 iunie 2010. De fapt nu le convine ca eu informez oamenii si ca locatari nu mai vor sa semneze.Acest program a fost pornit de primarie de anul trecut si primarul anunta cu surle si trambite ca in program intra cu prioritate blocurile din calea Sagului si Take Ionescu, dar daca te uiti pe aceste bulevarde observi ca nu au facut coada la acest program si pe buna dreptate. Nu ti-se spune cat costa lucrarea , blocuriile turn au de suportat pretul schelei si serviciul unei firme care lucreaza cu alpinisti si cireasa de pe tort este ca ajungi din propietar fidejusor. Presedintei nu ii convine ca informez corect lumea si ca nu mai semneaza nimeni.Presdedinta poate sa imi interzica sa merg la sedinta?
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 12:27, 15 Septembrie 2013
Daca aveti posibilitatea sa va reabilitati cladirea intrand intr-un program national, ar trebui sa va bucurati.Imposibil sa nu existe vreun avntaj pentru proprietari. Un avantaj cat de mic, ramane un avantaj.

Unii nu vor binele, chiar daca le bagi ceva obligatoriu in traista. Mare este lumea ta, Doamne.
@ jhonpescar
1 Nu ti-se spune cat costa
2 Prsesdintele Asociatiei semneaza un " CONTRACT DE MANDAT " in care Primaria este "mandatar" care alege firmele, alege materialele, face contractele si inprumutul de bani. Am muscat-o cu banca si nu a semnat Primaria contractul de inprumut, ci EU, pentru ca mi-a pus in mana un teanc de harti pe care nu aveam timp sa il citesc, ca astepta lumea la rand si astepta si functionara......
3. Nu ti-se spune daca cei 80% se vireaza inaintea inceperi santierului sau la finalizare lucrariilor? Daca se vireaza la sfarsit din ce bani se platesc firmele care reabiliteaza blocul?
4.inprumutul care il face primaria pe barba ta este de 20% din suma sau de 100% ?
5 blocul fiind cu 10 et si cum in UE nu se mai foloseste polistiren pentru caladiri asa inalte poate sa refuze virarea banilor pe motiv ca nu respectam legislatia UE? Daca primaria spune ca nu mai au fonduri? cine plateste procentul primariei si al fondurilor UE, daca nu se mai vireaza?
Am senzatia ca este un fel de ruleta ruseasca pe sistem Caritas.
6 Peste 10 ani tot primaria poate sa vina sa spuna " ia dati-va polistirenul jos ca este cangerigen si interzis in UE" si atunci mai trebuie sa platesti o firma sa il distruga
7 nu imi place cum suna propietar fidejusor
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
NCorina, utilizator
sanda65 a scris:

o informare corecta este atunci cand prezentati beneficiile reabilitari (noi suntem printre primele blocuri reabilitate si platim la radet cu cca 30 % mai putin dacat inainte ) iar de platit se plateste 10 sau 20 % din valoarea lucrari si acele in timp destul de mare. In primul rand vedeti dvstra beneficiile reabilitari , acesta este chear un trend national (multi proprietari din provincie au facut reabilitare pe bani proprii , fara suventii )

Si in Timisoara sunt blocuri care si-au facut reabilitarea din buzunarul lor. Asta inseamna ca ei au ales firma, ei au cumparat materialele si au facut-o in asa fel sa coste cat mai rentabil.
Daca stau si ma gandesc ferestrele tot trebuie sa le deschizi (la noi toti care au termopane isi tin geamurile la bucatarie sau camera deschise sau inclinate iarna) asa ca, cu polistiren economia nu este prea mare pentru ca tot cu ferestrele deschise vor sta si in plus mai ai de platit reabiliatarea timp de 5 ani.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
NCorina, utilizator
Daca stau si ma gandesc ferestrele tot trebuie sa le deschizi (la noi toti care au termopane isi tin geamurile la bucatarie sau camera deschise sau inclinate iarna) asa ca, cu polistiren economia nu este prea mare pentru ca tot cu ferestrele deschise vor sta si in plus mai ai de platit reabiliatarea timp de 5 ani.



Puteti sa faceti reabilitarea si sa vorbiti sa faca geamurile sa nu se deschida pentru a nu pierde caldura, sau mai simplu si mai ieftin sa nu mai puna geamuri si sa zideasca peretele si atunci va ramane caldura in bloc!! #-o
Este fix treaba fiecarui proprietar daca vrea sa deschida geamul sau nu, daca este prea cald sau prea frig in apartament, mi se pare absurd sa va intereseze cum isi gestioneaza fiecare banii. De la un eficienta reabilitarii, ati ajuns la grija fata de banii vecinilor, daca platesc sau nu in 5 ani. :offtopic:
@thran, nu m-ati inteles nu am treaba cu geamul deschis al vecinilor. Dar odata ce pui politiren pe bloc, este ca si cum ai inveli blocul in cauciuc, pereti nu mai respira, vrei nu vrei trebuie sa deschizi geamul. Atunci unde este economia? Iar grija este pentru buzunarul meu nu al vecinilor.


Alte discuții în legătură

Reabilitare termica NCorina NCorina Blocul in care locuiesc este in bloc cu 10 etaje. Presedinta cenzorilor si administratorul ( nu locuieste in blocul nostru) insita sa ne punem polistiren pe ... (vezi toată discuția)
Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)
Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului Beni1984 Beni1984 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a ... (vezi toată discuția)