avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen contestatie impotriva suspendarii cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen contestatie impotriva suspendarii cauzei

Am o cauza cu un accident in care respectivul domn a fugit de la locul accidentului.
Dupa mai bine de un an de inceracri de recuperare a pagubelor suferite,sufar o suspendare. Mentionez ca politia l-a gasit pe respectivul si i-a suspendat permisul pe 30 zile + amenda, iar partea care a fugit a declarat ca se considera nevinovat si in consecinta nu va da asigurarea masinii-asa ca am fost nevoit sa iai calea instantei
Aceasta suspendare survine in urma faptului ca partea adversa a contestat procesul verbal prin care era sanctionat si , mai nou a cerut o expertiza in vederea stabilirii vinovatului de producerea accidentului. Degeaba am incercat sa o convingem pe judecatoarea ca procesul de contestare a amenzii nu are incidenta in stabilirea vinovatului de producerea accidentului si eventual rezulattul expertizei tehnice,care nu stiu de ce a fost invocat in alt proces decat cel care stabileste plata daunelor. Am primit suspendare pana la solutionarea contestatiei amenzii, ceea ce nu cred ca-mi convine.
Mentionez ca nu m-a opun efectuarii expertizei si chiar aplaud initiativa dar nu cu suspendarea cauzei...
Cum contest acesta suspendare si ce sanse am?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: wolfususro , utilizator 13:31, 17 Septembrie 2013
Calea de atac împotriva încheierii de suspendare este recursul.
Stimat forumist,

Din păcate, sincer, eu consider suspendarea întemeiată. Având în vedere că prin procesul care l-a deschis, tocmai vinovăția dorește să o dovedească, acest lucru are impact asupra prejudiciilor cerute de către dvs, care sunt într-o legătură directă și cu vinovăția.

Dacă recurați suspenda, nu veți pierde decât timp, așa cum arătați situația.

Cu stimă.
Deci concluzia ar fi sa stau linistit ca lucrurile se misca bine si in timp util?
Sincer nu sunt stresat de timp decat in ipoteza unei potentiale prescriptii, ceea ce nu cred ca e cazul.
In alta ordine de idei m-i se parea mai pertinenta decalarea cauzei cu un alt termen pana se facea expertiza...decat suspendarea..
oricum multumesc pt sfaturi si daca credeti ca ar mai fi ceva de adaugat avnd in vedere ca nu sunt de specialitate si incerc sa m-a reprezint singur ( motive personale) astept sfaturi.
Multumesc.
Stimat forumist,

Habar nu am cum se mișcă lucurile în dosarul dvs. Strict asupra suspendării, nu îmi apare neîntemeiată.

În ceea ce privește dosarul în care s-a dispus expertiza, nu experiza hotărăște ceva, ci instanța, ghidându-se după constatările arătate în expertiză. Acesta este motivul în care se suspendă până la judearea cauzei, nu până la efectuarea raportului de expertiză.

Cu stimă.
Multumesc de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna sau nu? sa inaintez recurs? klaus70 klaus70 Am cateva intrebari, m-ar ajuta mult orice parere/sfat avizat in urma unui procesului penal pentru vatamare din culpa intr-un accident rutier, nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces brand2010 brand2010 accident rutier : motociclist aflat pe drum cu prioritate, a fost surprins de un autovehicol ce iesea de pe o strada adiacenta cu cedeaza trecerea. ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala+parasirea locului accidentului Andrei_011 Andrei_011 Am o problema si va rog tarea mult daca puteti sa ma ajutati.Am 21 de ani si am permis de vreo 2 ani.In luna noiembrie, in timp ce livram marfa, am dat cu ... (vezi toată discuția)