avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sulta minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sulta minori

Buna ziua!
La divort/partaj am renuntat la o suma destul de importanta din dreptul meu cerand fostei sotii ca la o data fixa ulterioara procesului de divort sa deschida conturi si sa depuna acea suma pe numele copiilor nostri minori, acestia fiindu-i atrbuiti cf codului vechi.
Dat fiind ca de la data respectiva, cand ar fi trebuit sa deschida si alimenteze conturile minorilor au trecut mai mult de 3 ani fara ca aceasta sulta sa fi fost respectata, mama invoca prescriptia titlului executoriu.
Din cate stiu, obligatiile banesti generate in sarcina reprezentantului legal fata de minorii pe care ii reprezinta, sunt imprescriptibile.
Gresesc?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 15:48, 14 Septembrie 2013
Creditori nu sunt copiii, ci dvs.
Mergeti totusi la un specialist cu hotararea.
Nu stim ce scrie in hotarare, corect. Ori ati renuntat ori s-a transformat plata catre dv. in plata catre minori... nu am inteles.
Cred ca am explicat destul de clar. Dar, reiau: in hotararea de partaj, cf celor hotarate de noi in tranzactia semnata de parti si consfiintita de instanta, mama/fosta sotie se obliga sa depuna la o data fixa (mai veche de 3 ani in acest moment) o suma-sulta pe numele (in conturile) minorilor, lucru pe care inca nu l-a facut. Acum eu am demarat o exec silita si apararea este ca...titlul s-a prescris ptr aceasta obligatie a mamei care este si reprezentantul legal al minorelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont-sulta minori ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am divortat cu partaj acum cativa ani. Cf horararii de partaj, mama, careia i-au fost incredintati minorii, se obliga [b]sub forma de sulta[/b] ca, ... (vezi toată discuția)
Partaj un om simplu un om simplu Buna, In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un ... (vezi toată discuția)
Partaj sau succesiune? DanaPuiu2006 DanaPuiu2006 Buna ziua. Trebuie sa va explic intai situatia: un prieten se afla in proces de divort, partaj si tutela copilului.Sotia decedeaza inainte de pronuntare. Ce ... (vezi toată discuția)