avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare Cetateni Straini - Republica Moldova
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare Cetateni Straini - Republica Moldova

Buna ziua ,

Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala nou infiintata (actele abia au iesit) poate sa angajeze o persoana din Republica Moldova.
Mentionez faputl ca persoana respectiva este casatorita cu un cetatean din Romania , dar nu are inca cetatenie nici carte de rezident. Are permis de sedere ca student.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:22, 23 Martie 2009
marian_bv a scris:

Buna ziua ,

Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala nou infiintata (actele abia au iesit) poate sa angajeze o persoana din Republica Moldova.
Mentionez faputl ca persoana respectiva este casatorita cu un cetatean din Romania , dar nu are inca cetatenie nici carte de rezident. Are permis de sedere ca student.

Va multumesc

Orice cetatean care nu are cetatenie romana sau nu face parte din statele UE trebuie angajat conform legii cu permis de munca eliberat de autoritatile romane.Cand isi va lua cetatenia nu vor mai fi probleme
Stiti cumva este vreo interdictie pentru societatile nou infiintzate?
Cu privire la angajarea unor cetateni straini care nu fac parte din tarile U.E. v-am raspuns.La ce interdictii va referiti ?Ramane valabil raspunsul de mai sus.
Ma refer strict la societatiile nou infiintzate , este vreo interdictie in acest sens ? intreb daca este ceva de genul "nu poti angaja cetateni straini daca nu ai o vechime de x ani"

Multumesc
Nu exista nici o interdictie in acest sens.
Cititi si OUG 56/2007 (in M.O. 424/26.06.2007).

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean moldovean anda.i anda.i Buna ziua , va rog imi puteti spune pasii pentru angajarea unei persoane din republica moldova in conditiile in care nu are decat pasaport romanesc iar la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a fi angajata? Iriszzz Iriszzz Buna ziua, Daca sunt cetateana straina, cu permis de sedere temporarara pe teritoriul Romaniei (sunt studenta), pot fi angajata in Romania? Mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Drept de lucru pentru un cetatean strain mihaelaak mihaelaak Buna ziua tuturor, Ma intereseaza sa aflu in ce conditii poate primi drept de lucru sotul meu, care este cetatean strain provenit dintr-o tara ce nu se afla ... (vezi toată discuția)