avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Operator economic refuza primirea returului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Operator economic refuza primirea returului

Buna ziua,

In urma unei achizitii online, am fost nemultumit de produsele cumparte, motiv pentru care am decis sa le returnez in cele 10 zile conform OU 130/2000. Raspunsul din partea operatorului economic a fost : politica noastra este de returnare doar in primele 48h cu ambalajele nedesfacute.

Cum trecusera deja 72 de ore, am pus produsele pe curier le-am trimis catre ei cu solicitarea mea in scris de retur a produselor. Curierul a fost refuzat 4 zile consecutiv si astfel am reintrat in posesia produselor.

M-am adresa OPC, si dupa cateva saptamani am primit raspunsul:

1.operatorul economic a fost sanctionat contraventional, datorita abaterilor de la logislatia privind protectia consumatorului
2. reclamatia a fost intemeiata
3. operatorul economic a fost de acord sa returnati produsele achizitionate si implicit sa restituie contravaloarea produselor comandate pana la 31.07.2013.

M-am dus cu acest raspuns la operatorul economic, si am fost fortat sa semnez un proces verbal ce conditiona returnarea banilor in functie de raspunsul unui tert, in speta, importatorul produselor.

Avand in vedere ca eu dpdv contractual nu am nicio legatura cu acest tert, am refuzat semnarea procesul verbal. Este treaba operatorului economic ce face mai departe cu ele. Mentinonez ca unul din produse a fost folosit sub 5 ore, iar al doilea produs era sigilat.

Spuneti-mi va rog cum pot returna produsele in aceste conditii ?

Multumesc anticipat,
Stefan

Alte discuții în legătură

Comanda electrocasnice - returnare produs claudiui claudiui Buna ziua, Am facut o comanda care a fost si livrata Sambata 2 februarie. Comanda continea mai multe produse iar eu vreau sa returnez unul. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Retur produs electrocasnic - masina de spalat- pentru a fi schimbat cu alt model liviu_z liviu_z Am achizitionat o masina de spalat rufe cu capacitate de 7kg de la un magazin online pe data de 12.04.2013 (vineri),folosind pentru plata produsului si un ... (vezi toată discuția)