avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune teren

Buna ziua;

Doresc sa ma interesez, care este demersul pentru ca sa obtin un teren de 40mp de la primarie (fiind spatiu public, dar neingrijit, necuratat de nimeni)de langa, apartamentul cu gradina, care este in proprietatea mea.

Primarul spune, ca il pot lua, sa il curet, sa foloseasca toti din casa scarii, fiind spatiu public.
Vecinul din vila precedenta, si-a luat un teren similar, l-a curatat, l-a ingradit, cu gard cu fundatie. el zice ca a cesionat primaria terenul lui, pt 50 ani. Este posibil acest lucru?

Ce sfaturi imi puteti da, in cazul in care fac o investitie sa ingradesc terenul respectiv, sa nu vina primaria ulterior sa spuna ca sa il eliberez. (terenul este unul nefolosit, spatiu dintre vila, si drum, unde in momentul de fata e doar o buruiana de imediat acopera vila, si, nu exista nici un plan de constructie pentru viitor).

Va multumesc

O zi buna

Alte discuții în legătură

Amplasare tarc caine cosinus30 cosinus30 Pe un teren viran in spatele gradinii, dar care este inchiriat de catre Primarie unei familii, teren neingrijit de multi ani, am amenajat o mica gradina si am ... (vezi toată discuția)
Proprietate spatiu verde/alee intrare in bloc locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu si eu cum mai este legea in momentul de fata. In proprietaria cui se afla: 1. spatiul verde din jurul blocului, cel ingradit cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ... ipso ipso Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in ... (vezi toată discuția)