avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare apartament

Buna ziua!
as dori si eu sa stiu daca pot lua vreo masura impotriva vecinilor nostrii care din data de 3 august (de mai bine de 5 saptamani) lucreaza la renovarea apartamentului. Este o galagie infernala de la 8 dimineata pana pe la 7-8 seara, cu o mica pauza de max 2 ore cand pleaca muncitorii la masa. Apartamentul a fost complet golit de mobilier si se "darama" tot.....au scos din apartament 3 sau 4 containere de saci cu moloz. Nimeni nu este absurd si incercam sa intelegem ca trebuiesc renovate apartamentele....dar totusi....timp de 5 saptamani si asculti rotopercutanta in perete si chiar in 2 incaperi in acelati timp este mult prea mult pt nervii nostrii in conditiile in care am inteles de la vecinul ca mai dureaza inca o luna. De luni incepe scoala.....cum ar trebui sa poata invata baietii mei? Culmea culmilor ca unul este de dimineata la scoala si cel mare de dupamasa. Exista vreo limita de timp, vreo varianta de a grabi, stopa galagia? Nu trebuia si noi sa fim anuntati, inrebati in prealabial? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 12:51, 13 Septembrie 2013
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada termen mexim pentru executie renovare apartament
Incercati initial sa discutati direct cu proprietarul
Eventual puteti solicita inclusiv implicarea presedintelui de asociatie
Este normal ca in imobil de locuit in comun sa va confruntati si cu situatii in care proprietarii inteleg sa renoveze
Problema trebuie tratata cu intelepciune si cu toleranta,poate si dvs veti executa renovari,
imbunatatiri la apartament
Daca respecta prevederile Legii 61/1991 si respecta orele de liniste nu aveti ce sa ii faceti, iar durata de renovarea a unui apartament nu poate fi stabilita.
Legea 61/1991 26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare apartament mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti unde pot arunca reziduurile rezultate in urma renovarii, respectiv molozul, resturile de faianta si gresie, obiectele ... (vezi toată discuția)
Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza ... Valsymy Valsymy Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza apartamentul si nu mai termina (face o galagie infernala), am chemat de 5 ori politia si ... (vezi toată discuția)
In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat ... heathcliff91 heathcliff91 In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat si neinvitat in casa unui proprietar? Buna ziua, sunt intr-o situatie neplacuta. In ... (vezi toată discuția)