avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract. Conventie cedare bunuri in contul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract. Conventie cedare bunuri in contul datoriei

Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere cu un SRL, chiriasul nu a mai achitat chiria de 2 luni si nici utilitatile de intretinere, motiv pentru care i-am propus sa-mi cedeze bunurile sale din apartamentul inchiriat pentru a le putea valorifica eu, astfel incat sa-mi recuperez sumele datorate. Chiriasul a fost de acord.

Ce forma trebuie sa imbrace acest acord?

E suficienta o declaratie prin care imi cedeaza bunurile? ( este vorba numai de bunuri mobile, birouri, scaune, calculatoare).

Se poate prevedea acest lucru in conventia de reziliere a contractului?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 13:44, 13 Septembrie 2013
vi le poate vinde si face factura pentru ele la valoarea contabila iar valoarea chiriei sa se compenseze cu valoarea acestora......ar trebui sa ajunga mentionarea in actul de reziliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comerciale bloc- contract inchiriere/conventie? casutza casutza Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: La parterul blocului exista un spatiu care functioneaza ca spatiu comercial si are proprietar. ... (vezi toată discuția)
Daune interese revenire precizãri cioarec carmen cioarec carmen În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate ... (vezi toată discuția)
Chirie neplatita, chirias disparut... liviu f liviu f Pe data de 01.07.2010 trebuia sa incasez chiria pentru spatiul comercial pe care l-am inchiriat. Mi s-a cerut o amanare de trei zile. Am acceptat . De ... (vezi toată discuția)